"Ρομποτικές Μάχες" στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Οι "Ρομποτικές Μάχες" είναι ο εντυπωσιακός κύκλος τεσσάρων εργαστηρίων, που διοργανώνει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, κατά το οποίο "παίκτες", ηλικίας 10-18 ετών, μαθαίνουν τα μυστικά της ρομποτικής και τις εφαρμογές της και έρχονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις του σχεδιασμού, της κατασκευής και του προγραμματισμού ενός πραγματικού ρομπότ.

Αρχικά οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες. Μαθαίνουν τα βασικά μέρη από τα οποία αποτελείται ένα ρομπότ, εξοικειώνονται με τον εξοπλισμό του εργαστηρίου και αναλαμβάνουν ρόλο Μηχανικού, σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και "ζωντανεύοντας" τον ρομποτικό μαχητή τους.

Στη συνέχεια ακολουθεί η εισαγωγή των ομάδων στον οπτικό προγραμματισμό και της εφαρμογής του πάνω στο ρομπότ. Εκτελώντας προκαθορισμένες εντολές, τα ρομπότ κινούνται στον χώρο, αντιμετωπίζουν προκλήσεις, ακολουθούν σύνθετες διαδρομές και αποφεύγουν εμπόδια με τη βοήθεια κατάλληλων αισθητήρων.

Μόλις οι ομάδες αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, έρχεται η ώρα να τις συνδυάσουν και να δημιουργήσουν τον ισχυρότερο ρομποτικό μαχητή, ο οποίος θα επικρατήσει σε μία επική αναμέτρηση.

Σε αυτόν τον κύκλο εργαστηρίων χρησιμοποιείται η πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Mindstorms EV3. Εκπαιδευτικοί στόχοι είναι η γνωριμία και εξοικείωση με τη ρομποτική, η απόκτηση γνώσεων φυσικών επιστημών, μαθηματικών, μηχανικής, προγραμματισμού και σχεδίασης, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, η βιωματική μάθηση, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ομαδική εργασία, η συνεργατικότητα, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα.

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος αλλά και την προκράτηση θέσης, που είναι απαραίτητη για την συμμετοχή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί στα τηλέφωνα 210- 94 69 678 ή 210- 94 69 640 ή στο e-mail: ket@eef.edu.gr. Η κράτηση θέσης θεωρείται έγκυρη μετά τη συμπλήρωση της αίτησης(που θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο) και την αποστολή της στο ίδιο e-mail.

Σάββατο στις 16:00 - 18:00.
Κυριακή στις 16:00 - 18:00.

Ευγενίδειο- Athena, Κέντρο Επιστήμης - Τεχνολογίας
Λεωφόρος Συγγρού 387
Ίδρυμα Ευγενίδου
τηλ.210-94 69 600

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-94 69 600

Διεύθυνση: 

Ευγενίδειο- Athena, Κέντρο Επιστήμης - Τεχνολογίας
Λεωφόρος Συγγρού 387
Ίδρυμα Ευγενίδου

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/06/2019 - 16:00