musicArte/ «Ήλιος, θάλασσα, μια ελιά κι ένα... χάρτινο φεγγάρι» στο IANOS Café

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, κατά τις ώρες 12:00-14:00, στο IANOS Café, η ομάδα musicArte κλείνει τον κύκλο των φετινών μουσικό-εκπαιδευτικών εργαστηρίων της στον ΙΑΝΟ, με την εκδήλωση «Ήλιος, θάλασσα, μια ελιά κι ένα... χάρτινο φεγγάρι» (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών).

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μουσική από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα, και να συμμετέχουν με τραγούδι και χορό σε μια εκδήλωση που έχει την πρόθεση να προσφέρει χαρά, διασκέδαση και γνώση.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τα προγράμματα:

«Ένα ταξίδι θα σε πάω» [για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών].

Με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά δημιουργήσαμε το μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι θα σε πάω», αφήνοντας τη μουσική να μας παρασύρει σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου και να αποδείξει ότι μερικά από τα πιο αξέχαστα ταξίδια, μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας. Μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, χάρτες, φωτογραφίες, γεύσεις, μυρωδιές και αντλώντας έμπνευση κάθε φορά από μία διαφορετική χώρα, αφηνόμαστε στη μουσική γοητεία των πόλεων που επισκεπτόμαστε. Οικειοποιούμαστε «μουσικές» στιγμές και λεπτομέρειες και φτιάχνουμε τη δική μας «μουσική γεωγραφία». Με οδηγό τη φαντασία, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό μουσικό περιβάλλον και να προσφέρουμε στους «μικρούς συνταξιδιώτες» μερικά αξέχαστα μουσικά ταξίδια!

«Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη... μουσική» [για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών].

Για τους μικρότερους φίλους της, η musicArte δημιούργησε φέτος το πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη... μουσική». Πρόκειται για μικρές αυτοτελείς μουσικές ιστορίες βασισμένες σε γνωστά μουσικά θέματα με μουσική, τραγούδι και χορό! Μικρές μουσικές «διαδρομές» που ωθούν τα παιδιά να φανταστούν, να ονειρευτούν και φεύγοντας να πάρουν μαζί τους μελωδίες, εικόνες και σκέψεις που θα κεντρίσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους!

Λίγα λόγια για την musicArte:

Η musicArte είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με ενέργεια και μουσική δράση. Δημιουργήθηκε το 2010 από τις Κατερίνα Παπαδάκου, Έφη Ρηγάτου και Αλεξία Χατζηλυκούδη.

Το όνομα της ομάδας «musicArte» (μουσική και τέχνη, τέχνη και μουσική) αποτελεί την φιλοσοφία της. Μέσω της τέχνης γενικά και της μουσικής ειδικότερα, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο που τα περιβάλλει, την ομορφιά της ζωής και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις διαθέσεις τους και να μεταδώσουν ότι επιθυμούν.

Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους κι ενηλίκους.

Προσεγγίζει το κοινό που κάθε φορά απευθύνεται, με δράσεις βιωματικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Δημιουργεί προγράμματα και εργαστήρια σε μορφή θεματικών κύκλων ή μεμονωμένων δραστηριοτήτων, που αναπτύσσουν νέες ιδέες για την παρουσία της τέχνης στη ζωή των παιδιών και των εφήβων.

Προσφέρει «εμπειρίες πολιτισμού» και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν τη δική τους προσωπική σχέση με τον πολιτισμό. Συνεργάζεται με σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Με τον ΙΑΝΟ συνεργάζεται για πέμπτη χρονιά:

2014-2015: «Η πόλη του ήχου»

2015-2016: «Mozart.. to the future»

2016-2017: «Beethoven για την Ελίζα»

2017-2018: «Η μουσική της καρδιάς μας»

2018-2019: «Ένα ταξίδι θα σε πάω» και «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη... μουσική»

Λίγα λόγια για την ομάδα της musicArte:

Κατερίνα Παπαδάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και θέατρο. Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε ωδεία και μουσικές σχολές. Από την τάξη της έχουν αποφοιτήσει πολλοί μαθητές που διακρίνονται σαν ερμηνευτές και παιδαγωγοί. Σχεδιάζει και επιμελείται τα προγράμματα της ομάδας.

Έφη Ρηγάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και διοίκηση επιχειρήσεων. Διδάσκει πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά. Συντονίζει τα προγράμματα της ομάδας και οργανώνει τις δράσεις.

Αλεξία Χατζηλυκούδη

Γεννήθηκε την Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονο τραγούδι. Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύγχρονο τραγούδι. Συντονίζει τα προγράμματα της ομάδας και οργανώνει τις δράσεις.

Θεοδώρα Ζήκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, κλασικό τραγούδι στην Κολωνία και είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Διδάσκει πιάνο και κλασικό τραγούδι. Είναι μέλος της ομάδας από το 2016. Παρουσιάζει και συντονίζει τα προγράμματα της ομάδας.

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα,
τηλ. 210-32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210-32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/05/2019 - από τις 12:00 έως τις 14:00