Ερχεται η Κατερίνα στην Τεχνόπολη!

Ένας συνηθισμένος σαββατιάτικος περίπατος εξελίσσεται σε περιπέτεια, που προσφέρει στην Κατερίνα και τον Έκτορα την ευκαιρία να γνωρίσουν γειτονιές, μνημεία και τοπόσημα του κέντρου της Αθήνας, ανακαλύπτοντας τις ιστορίες και τα μυστικά τους. 
 
Το graphic novel "Η Κατερίνα στην Αθήνα", που μόλις εξέδωσε η Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, ξανασυστήνει στους αναγνώστες την πόλη, με ξεναγούς ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι και τον σκύλο της. 
 
Στις 16 Απριλίου 2019, κατά τις ώρες 17.00-19.00, μικροί και μεγαλύτεροι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους ήρωες του βιβλίου και τη δημιουργική ομάδα που τους έδωσε ζωή στο χαρτί. Θα ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένα κόμικ, θα (ξανα)γνωρίσουν την Αθήνα, τα μνημεία και τις γειτονιές της μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, και θα συμμετέχουν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης εικονογραφημένης ιστορίας που θα συνεχίζει την περιπέτεια της Κατερίνας και του Έκτορα από εκεί όπου την άφησε το βιβλίο. 
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να επισκεφθούν τα έργα των παιδιών των Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" τη σχολική χρονιά 2018-19, καθώς η έκδοση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος. 
 
Εμψυχωτές: Γεράσιμος Αβλάμης, Βέρα Καρτάλου, Νικόλας Στεφαδούρος.
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ:
 
Τεχνόπολις 
Πειραιώς 100
Γκάζι - Βοτανικός - Κεραμεικός,
Αθήνα
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου
 

info box

Διεύθυνση: 

Τεχνόπολις
Πειραιώς 100
Γκάζι - Βοτανικός - Κεραμεικός

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/04/2019 - από τις 17:00 έως τις 19:00