"Ο γύρος του κόσμου με νότες" στη Θεσσαλονίκη

Τα Βook2 ‘μουσικά ταξίδια στα βιβλιοπωλεία’ παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση « Ο γύρος του κόσμου με νότες» για όσους αγαπούν τα βιβλιοπωλεία και τη μουσική.

Με νότες και με λέξεις ταξιδεύουμε στον κόσμο και περιηγούμαστε σε μουσικές και κείμενα παρέα με ένα ακορντεόν, ένα κοντραμπάσο και μια φωνή. Μια μουσική παράσταση, που ενώνει τη μουσική με τη λογοτεχνία, διαπερνά τα σύνορα και τον χρόνο και δίνει σημείο συνάντησης στο βιβλιοπωλείο.

Με αφετηρία την Ελλάδα και τον δικό μας Μάνο Χατζιδάκι, θα προχωρήσουμε βήμα βήμα ακούγοντας τραγούδια από χώρες κοντινές, αλλά και πιο μακρινές. Θα κάνουμε στάση στη Γαλλία, τη χώρα που μας χάρισε την Έντιθ Πιαφ, αλλά και τον Μικρό Πρίγκηπα, στην Ισπανία, του μεγάλου ποιητή Λόρκα, στην Αγγλία με τα αγαπημένα ροκ της, αλλά και στην Ιταλία, για να ακούσουμε μια ξεσηκωτική ταραντέλα. Θα περάσουμε απέναντι στην Αργεντινή με τα αξέχαστα τανγκό του Άστορ Πιατσόλα και από εκεί στο Πράσινο ακρωτήρι της Αφρικής, για να επιστρέψουμε και πάλι στο σπίτι μας.

Σύντομα βιογραφικά των συντελεστών της παράστασης:

Έλσα Μουρατίδου. Από το 1996 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, τραγουδώντας παραδοσιακά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερη μουσική από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Έχει τραγουδήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (Κ.Θ.Β.Ε. και άλλες θεατρικές ομάδες). Είναι μέλος του φωνητικού σχήματος StringLESS και στα σχήματα TIR FADA, ΑΡΓΑΤΕΙΑ, ΜΑΡΟΥΒΑ.

Θάνος Σταυρίδης. Είναι ένας απ’ τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στον χώρο του ακορντεόν με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στη δισκογραφία με κάποιους από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια.

Γιάννης Καρακαλπακίδης. Σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με ειδίκευση στο παραδοσιακό βιολί. Ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική παίζοντας διάφορα μουσικά όργανα, όπως βιολί, λαούτο και μπάσο.

Τι είναι τα Book2:

Book2 δηλαδή ‘δύο βιβλιοπωλεία μαζί’. Η ‘Παραμυθούπολη’ στα δυτικά της πόλης (Ευκαρπία) και το ‘Νους και Γνώση’ στα ανατολικά (Χαριλάου) είναι δύο δημιουργικά βιβλιοπωλεία, που εστιάζουν στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους προτείνοντας διαρκώς νέους τρόπους ανάγνωσης και προσέγγισής της. Τους ενώνει η κοινή οπτική σε θέματα πολιτισμού. Τους χωρίζει η απόσταση. Αυτή τη φορά τα δύο βιβλιοπωλεία προχωρούν σε μια νέα πρόταση για μια σειρά μουσικών συναντήσεων που θα τα φέρει πιο κοντά.

Η ιδέα για τα μουσικά ταξίδια στα βιβλιοπωλεία προέκυψε από την ανάγκη να δώσουμε χώρο για ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες με τους φίλους και τα παιδιά μας. Ατμοσφαιρικές συναντήσεις με βιβλία που αγαπάμε, με ιδιαίτερα ηχοχρώματα και με διαφορετικό σκηνικό από μουσικούς που μας εμπνέουν.

Πληροφορίες:
Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στις 21.00 μ.μ.
«Παραμυθούπολη»

Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στις 21.00 μ.μ.
«Νους και Γνώση»

Διάρκεια: 75 λεπτά.

Είσοδος:

Εισιτήριο: 10 ευρώ.

Προπώληση: 8 ευρώ (καφέ – μπαρ «Σάρωθρον», Κατούνη 17, Λαδάδικα).

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά.

Παράσταση κατάλληλη για παιδιά άνω των 9 ετών.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για πληροφορίες – κρατήσεις:

"Νους και Γνώση", τηλ.: 2310 907 422 | nousgnosi@gmail.com

"Παραμυθούπολη", τηλ: 2310 690 314 | paramythupoli@gmail.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

"Νους και Γνώση", τηλ.: 2310 907 422

"Παραμυθούπολη", τηλ: 2310 690 314

Διεύθυνση: 

"Νους και Γνώση"
Νικολάου Πλαστήρα 9, Χαριλάου

"Παραμυθούπολη"
Καβάφη 12, Ευκαρπία

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/04/2019 - 21:00
13/04/2019 - 21:00