Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου: Εργαστήρι Κούκλας & "Ο Ζαχαροζυμωμένος"

Δίωρο εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και παράσταση για παιδιά και ενήλικες, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 16:00, στο "Κουκλόσπιτο" της ομάδας "Πράσσειν Άλογα", με ενιαίο κόστος συμμετοχής μόνο 10€.

Κατασκευάζουμε μία απλή κούκλα από εφημερίδες και χρωματιστά χαρτιά. Στην συνέχεια θα την στολίσουμε όπως μας αρέσει δίνοντάς της τον προσωπικό μας χαρακτήρα. Μετά, θα μάθουμε να την ζωντανεύουμε και θα παίξουμε μαζί παιδιά και ενήλικες. Μία κούκλα που διασκεδάζει παιδιά και ενήλικες, ενώ για κάποιους ενήλικες μπορεί να χρησιμεύσει και ως εργαλείο δουλειάς (π.χ. εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς).

Τέλος, τα Πράσσειν Άλογα θα μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο του Θεάτρου Κούκλας με τον "Ζαχαροζυμωμένο", στις 18:30.

Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: "Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος" σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη). Ηθοποιός, ανθρώπινης διάστασης κούκλα, κούκλα muppet σε συνδυασμό με μέλη ανθρώπινου σώματος, γαντόκουκλες, μικρές κούκλες άμεσης κίνησης, δισδιάστατες φιγούρες και μηχανικά παιχνίδια, δαχτυλόκουκλες, σ’ έναν χορό μεταξύ σώματος, σκηνικού και κούκλας, γεννούν την παραμυθένια ατμόσφαιρα. Η Ταρώ θα πλάσει από ζυμάρι τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο. Αυτός ζωντανεύει από την αγάπη της, αλλά της ζητάει μια μόνον χάρη. Μόλις η Ταρώ παραβεί την μοναδική του επιθυμία, τον χάνει. Αναζητώντας τον, ωριμάζει σαν γυναίκα και όταν ξανασμίγουν για πάντα, δημιουργούν την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια. Ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμύθι με παιδική φρεσκάδα, χιούμορ και ευαισθησία.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στις 16:00, 18:30.

Ενιαίο κόστος συμμετοχής (εργαστήρι & παράσταση): 10€ ανά άτομο (για παιδιά που συνοδεύονται από ενήλικα, ο συνοδός πληρώνει μόνο για την παράσταση).

Τιμή εισιτηρίου μόνο για την παράσταση: 6€ ανά άτομο.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κράτηση θέσεων στο τηλ.210-64.28.769.

"Κουκλόσπιτο" της ομάδας "Πράσσειν Άλογα"
Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 60
Εξάρχεια - Νεάπολη
τηλ.210-64 28 769

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κράτηση θέσεων στο τηλ. 210-64.28.769

Διεύθυνση: 

"Κουκλόσπιτο" της ομάδας "Πράσσειν Άλογα"
Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 60
Εξάρχεια - Νεάπολη

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/03/2019 - 16:00