Κούλουμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Φέτος την Καθαρά Δευτέρα ελάτε στο ΚΠΙΣΝ να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Κούλουμα, να πετάξουμε χαρταετό, να ξεπροβοδίσουμε την Αποκριά και να υποδεχτούμε τη Σαρακοστή και την άνοιξη!

Στη μεγάλη γιορτή στο Ξέφωτο του Πάρκου οικοδεσπότες είναι ο Λάμπρος Λιάβας και το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ, που επιλέγουν τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις περιοχές του Ελληνισμού, σε μια ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην τελετουργία του παραδοσιακού γλεντιού.

Αποκριάτικα γαϊτανάκια και μιμικοί χοροί μπλέκονται με συρτά, καλαματιανά, καγκέλια και τσάμικα, ηπειρώτικα πωγωνίσια, θρακιώτικα ζωναράδικα, πολίτικα χασάπικα, σμυρναίικους καρσιλαμάδες, νησιώτικους μπάλους και ποντιακούς πυρρίχιους!

Προσκεκλημένοι στο ΚΠΙΣΝ είναι ο «πατριάρχης» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, οι τραγουδιστές Σταυρούλα Δαλιάνη και Γιάννης Νιάρχος, ο Πόντιος λυράρης Ηλίας Αβραμίδης, καθώς και μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές από τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Γλυφάδας «Χοροστάσι» και τον ιστορικό Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται-Κομνηνοί της Καλλιθέας.

Οι ΤΑΚΙΜ μεταφέρουν την ελληνική μουσική παράδοση από το χθες στο σήμερα και από τη Δύση στην Ανατολή με φρέσκια ματιά και ήχο. Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι: Loreena McKennitt, Νάνα Μούσχουρη, Calexico, Ελένη Καραΐνδρου, Omar Faruk Tekbilek, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ντάλαρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ά. Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν σ’ αυτό το δυναμικό συγκρότημα: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο, τραγούδι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερατάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο).

Φωτογραφία Λάμπρος Λιάβας και το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ

 

Καθαρά Δευτέρα, 11/03 | 12.00 - 15.00

Ελεύθερη είσοδος

 

Για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα:

  • Τα δρομολόγια του shuttle bus στη διαδρομή Σύνταγμα - Μετρό Συγγρού Φιξ - ΚΠΙΣΝ και αντίστροφα θα πραγματοποιούνται ανά μισή ώρα.
  • Oι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης και στο παρακείμενο parking του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Φαλήρου (Tae KwonDo), καθώς και τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από το σημείο αυτό προς το ΚΠΙΣΝ και αντίστροφα, με ειδικό shuttle bus που θα πραγματοποιεί συνεχόμενα δρομολόγια από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ.

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,
Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα

Πόλη: 

Κόστος: 

Ελεύθερη είσοδος

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/03/2019 - από τις 12:00 έως τις 15:00