Όλες οι εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης την Καθαρά Δευτέρα 2019

Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, με πέταγμα χαρταετών, μουσική, χορό, αλλά και πλούσια εδέσματα.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης:

Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει προγραμματίσει στις 11 Μαρτίου 2019, τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα «Κούλουμα 2019», στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρηνό Λόφο) με διάρκεια από τις 11:00 – 15:00, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και ο Σύλλογος «Οι Κανταδόροι» του Ι.Ν. Αγ.Δημητρίου .

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2019» την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από την ώρα 11:00 το πρωί  στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο και τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια,  με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους.

Συμμετέχουν:

  • «Διόνυσος» Κέντρο Έρευνας & Μελέτης Παραδοσιακού Χορού & Λαϊκού Πολιτισμού
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέας Ελβετίας»
  • Σύλλογος Τυχεριωτών Θες/νίκης «Ακρίτας»
  • Χορευτική Ομάδα Εθελοντικού Συλλόγου Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας

Συνοδεία Παραδοσιακής Ορχήστρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η Ε΄Δημοτική Κοινότητα σας προσκαλεί  και φέτος, την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 από τις 11.00 το πρωί.,  ¨να γίνουμε μια παρέα¨  για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στο Άλσος Νέας Ελβετίας ( Τέρμα Χαριλάου). Θα ακούσουμε ζωντανή παραδοσιακή μουσική και θα χορέψουμε με τα χορευτικά του 4ου Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ . Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ στα παιδιά θα μοιραστούν δωρεάν χαρταετοί ( χορηγία Μασούτη)

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας διοργανώνει την εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2019» την Καθαρή Δευτέρα στο Πάρκο Μέσα Γειτονιάς (πάρκο Γενναδίου) στις 11:00π.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη διάθεση σαρακοστιανών εδεσμάτων όπως φασολάδα, χαλβά , λαγάνα, ελιές, ταραμά, κόκκινο ή λευκό κρασί καθώς και το μοίρασμα χαρταετών στους μικρούς μας φίλους προκειμένου να τηρηθεί το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική  η οποία θα παίζει παραδοσιακούς χορούς και θα συμμετέχει η Εθελοντική Χορευτική Ομάδα Τριανδρίας.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Πηγή :www.dailythess.gr

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Θεσσαλονίκη

Πόλη: 

Κόστος: 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/03/2019 - 10:56