Με «Αργοναυτική Εκστρατεία» το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας 2019

Η Χαλκίδα φοράει τα αποκριάτικα της και σας προσκαλεί και φέτος στο μοναδικό Θαλασσινό καρναβάλι της χώρας, με αποκορύφωμα τη μοναδική τελετή λήξης την τελευταία Κυριακή της αποκριάς!
Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2019
Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00, ξεκινά η  μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και μέσω των οδών Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγ. Γοβιού, καταλήγει στην παραλία της Χαλκίδας.
 
Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εδώ. Με το πέρας της παρέλασης, ακολουθεί συναυλία με τους εκρηκτικούς LOCA LATINA, στο στρογγυλό της παραλίας.
 
Tη σκυτάλη παίρνει η «Λευκή Νύχτα» και ώρα 20:00, όπου, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας διοργανώνει συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικές προσφορές μέχρι αργά το βράδυ.
 
 
 
 
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 10 Μαρτίου 2019 
 
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – Ώρα έναρξης 19:00
 
Εφετινό θέμα της τελετής λήξης, είναι η «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ». 
 
 
Η έναρξη αποτελεί συνέχεια της περυσινής τελετής «το χρονικό της Τροίας», με μάχες Τρώων και Αχαιών κάτω από το Δούρειο Ίππο και με  κεντρικό πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο μέσω των αναμνήσεών του για το πατέρα του Λαέρτη, που συμμετείχε ως πλήρωμα της Αργούς και την περιπέτεια των Αργοναυτών, που είναι και το κεντρικό θέμα της εφετινής τελετής λήξης. 
 
Η Χαλκίδα σας περιμένει σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το Βράδυ της Κυριακής.
 
Τα σκηνικά μας εφέτος δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της Προβλήτας Γλάρος  όπου ορθώνεται η Βελανιδιά με το χρυσόμαλλο Δέρας και τον τρομακτικό Δράκο για φυλάχτη του. 
 
Η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.) δεσπόζει στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, αλλά και ο Ποσειδώνας με τις κόρες Σκύλα και Χάρυβδη, στην Παλαιά Γέφυρα, κυρίαρχοι στο στενό του Ευρίπου. Τα σκηνικά επεκτείνονται στο στρογγυλό και μέσα στη θάλασσα, με το Χείρωνα Κένταυρο, τον βασιλιά Πελία και το Μαντείο που αποτελεί την έναρξη της περιπέτειας του Ιάσωνα και της Αργούς, με υπερθαλάσσιες κατασκευές, ιπτάμενες φιγούρες, όπως επίσης για άλλη μια χρονιά η εναέρια χορευτής, Κατερίνα Σολδάτου, θα εμφανιστεί ως Αταλάντη, μέσα στην Αργώ, με πολλές άλλες σκηνογραφικές εκπλήξεις για τις ανάγκες της Αργοναυτικής Εκστρατείας.
 
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου του ΔΟΑΠΠΕΧ για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και με Fax: 22210 61072, με e-mail: dchalkis@otenet.gr ή στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, στη σελίδα www.thalassinokarnavali.gr
 
Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 2221351171 – 22210 61071 (ώρες γραφείου). 
 

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Χαλκίδα

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/03/2019 - από τις 16:00 έως τις 22:00
10/03/2019 - από τις 16:00 έως τις 22:00