Μια ξέφρενη φιέστα καρναβαλιού έρχεται στην Τεχνόπολη!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, μας περιμένει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μια… ξέφρενη φιέστα καρναβαλιού! Από τις 11.00 έως τις 14.00, μικροί και μεγάλοι φορώντας πολύχρωμες μάσκες παίζουμε με γιρλάντες, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο. Ντύσου ευφάνταστα και έλα στην Τεχνόπολη για να δημιουργήσουμε, να παίξουμε και φυσικά να χορέψουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Τι λες ν’ αρχίσουμε με μια διασκεδαστική βόλτα στο παλιό εργοστάσιο; Η έμπειρη ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μας ξεναγεί στους βιομηχανικούς χώρους του και, φυσικά, στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών. Παράλληλα, στο πατάρι των Παλαιών Φούρνων θα βρεις ένα αποκριάτικο βεστιάριο υψηλής ραπτικής. Εάν δε φοράς ήδη κάποιο κουστούμι, εκεί μπορείς να φτιάξεις ένα όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! Θα του ταίριαζε και μια μάσκα μήπως; Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο φέρνει κορδέλες, φτερά και διαφόρων ειδών κουμπιά για να φτιάξεις μια φανταστική αποκριάτικη μάσκα. Κι απόκριες χωρίς λίγη μαγεία, γίνεται; Δε γίνεται! Γι’ αυτό, στις 12.00, ο Magic Τolto μας καλεί να πούμε αθώα αστεία ψεματάκια σε μια διαδραστική παράσταση… κωμικής μαγείας, ενώ την ίδια ώρα στους Νέους Φούρνους καρναβαλιζόμαστε και τραμπαλιζόμαστε! Ακολουθούμε τα ίχνη ενός χαμένου χαρταετού και ανακαλύπτουμε τα μυστικά μια πριγκίπισσας χορεύοντας με πολύχρωμες κορδέλες. Λίγο πριν το τέλος όμως, μας περιμένει το καλύτερο, γιατί όλοι ξέρουμε ότι καρναβάλι σημαίνει… πάρτι! Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες μπαίνουμε στο ρυθμό του καρναβαλιού, στροβιλιζόμαστε, πετάμε σερπαντίνες και χορεύουμε ξέφρενα ανάμεσα σε κομφετί και μπαλόνια ακούγοντας αγαπημένες αποκριάτικες μουσικές.

Ραντεβού λοιπόν και αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν!
#20yrsTECHNOPOLIS

Αναλυτικό πρόγραμμα:

- Μια βόλτα στο Μουσείο
Οικογενειακή ξενάγηση από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σημείο εκκίνησης: Καμινάδα B’ (έξω από το κτίριο των Παλαιών Φούρνων)
Ώρα έναρξης: 11.00

Τι είναι το φωταέριο; Είπατε κάτι για τα… κορνούτα; Ήπιες το γάλα σου;

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουμε την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, αγγίζουμε μηχανήματα του 19ου αιώνα, ακούμε τις προφορικές μαρτυρίες των εργατών και βλέπουμε μία ατμομηχανή που ακόμη δουλεύει.

*Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και αφορά οικογένειες με παιδιά από 6 ετών.

** Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μπορείς ακόμη να ανακαλύψεις τα κίτρινα κουτιά, να αγγίξεις, να μυρίσεις και να ακούσεις για να ανακαλύψεις το παλιό εργοστάσιο μέσα από το μαγικό κόσμο των αισθήσεων.


- Αποκριάτικο βεστιάριο υψηλής ραπτικής!
Εικαστικό αποκριάτικο παιδικό εργαστήρι από την ομάδα Novel Vox
Χώρος διεξαγωγής: Παλαιοί Φούρνοι – Πατάρι
Ώρα έναρξης: 11.00

Ένα εικαστικό εργαστήρι όπου γινόμαστε οι δημιουργοί των δικών μας κοστουμιών. Οι βελόνες, οι κλωστές, οι κουβαρίστρες και οι μεζούρες μαζεύονται στα κουτιά τους και την θέση τους παίρνουν ανακυκλώσιμα υλικά, υφάσματα, πινέλα και χρώματα, κόλλες, κουμπιά και χρωματιστά χαρτιά. Το κάθε παιδί εμπνέεται και δημιουργεί το δικό του αυτοσχέδιο κοστούμι, το φοράει και το πάρτι ξεκινά!
 

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 60’.
**Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα και πρόχειρα ρουχαλάκια.


- Μια μάσκα μα ποια μάσκα;
Εργαστήριο χειροτεχνίας από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung - Ισόγειο
Ώρα έναρξης 11.00: για παιδιά 4 έως 7 ετών και τους γονείς τους
Ώρα έναρξης 12.00: για παιδιά από 7 έως 12 ετών

Κορδέλες και κουμπιά, φτερά και χρώματα συνδυάζονται με τόση φαντασία. Ελάτε να δημιουργήσουμε μια αποκριάτικη οπτασία!

*Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 45’.

- Αστεία Ψέματα
Παράσταση κωμικής μαγείας από τον Magic Tolto
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη
Ώρα έναρξης: 12.00
 

Mια διασκεδαστική παράσταση γεμάτη γέλιο και μαγεία για μικρούς αλλά και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά! Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση και βιώνουν τη μαγεία μέσα από το ιδιαίτερο χιούμορ της μωβ προσωπικότητας που ακούει στο όνομα Magic Tolto!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και διαρκεί περίπου 80’.

  • Καρναβαλίζομαι παίζω Τραμπαλίζομαι
    Μία βιωματική παράσταση από την εταιρία Χρόνος - Δράσεις Πολιτισμού
    Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
    Ώρα έναρξης: 12.00
     

Μια μπαλαρίνα χάνει τον πολύχρωμο χαρταετό της. Ταξιδεύοντας με την κορδέλα από το γαϊτανάκι της, θα φτάσεις στη χώρα του Βασιλιά Καρνάβαλου. Παρέα στο ταξίδι της τα παιδιά ντυμένα μικροί καρνάβαλοι θα ακολουθήσουν τα ίχνη του χαρταετού, έως ότου ανακαλύψουν κομμάτια από την πολύχρωμη ουρά του και μαζί ένα μεγάλο μυστικό που θα μας ενώνει για πάντα. Ποιο να είναι αυτό;
Θα το μάθουμε χορεύοντας στο αποκριάτικο παιχνίδι μας!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και διαρκεί περίπου 80’.

  • Σούπερ φιέστα μίνι μασκαράδων
    Φιέστα από την ομάδα Τέχνες στο μίξερ
    Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού
    Ώρα έναρξης: 13.00
     

Το καρναβάλι έφτασε και μαζί του το κέφι για party και χορό. H ομάδα Τέχνες στο μίξερ ετοιμάζει μια μοναδική καρναβαλική γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Με γιρλάντες, σερπαντίνες και γιγάντιες μάσκες η “Σούπερ φιέστα μίνι μασκαράδων” στην Τεχνόπολη είναι γεγονός! Μπείτε στο ρυθμό του καρναβαλιού με τραγούδια που επιλέγει η DJ της ομάδας και χορέψτε ξέφρενα ανάμεσα από μπαλόνια και κομφετί. Εκτοξεύστε σερπαντίνες, συμμετέχετε στις ομαδικές χορογραφίες και τα dance battles, λυγίστε κάτω από το αποκριάτικο λίμπο και φυσικά στροβιλιστείτε γύρω-γύρω στο καρναβαλικό γαϊτανάκι που ενώνει μικρούς και μεγάλους σε μια σούπερ φιέστα!

 

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

 

*Τις Κυριακές στην Τεχνόπολη είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο από τις 10.00 έως τις 14.00.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση:
2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300

press@athens-technopolis.grwww.technopolis-athens.com

 

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ:213 0109300

Διεύθυνση: 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι,

Πόλη: 

Κόστος: 

*Τις Κυριακές στην Τεχνόπολη είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο από τις 10.00 έως τις 14.00. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

10/03/2019 - από τις 11:00 έως τις 14:00