"Όταν ήρθαν οι γλάροι" στον Ιανό Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00, οι εκδόσεις Ψυχογιός θα παρουσιάσουν στον ΙΑΝΟ το νέο βιβλίο της Γλυκερίας Γκρέκου με τίτλο "Όταν ήρθαν οι γλάροι".

Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Ευδοκία Πιπή, ενώ στην παρουσίαση θα συμμετέχουν μαθητές του 72ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Η θεατρική ομάδα "Διθύραμβος εξ αμάξης" θα ζωντανέψει σκηνές του βιβλίου και η Λυγία Παπαβαρνάβα, μαθήτρια, θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση.

Για παιδιά ηλικίας 7-8 ετών.

Σε ένα νησί του Αιγαίου κατοικούν δύο οικογένειες γλάρων: οι Ασημόγλαροι και οι Αιγαιόγλαροι. Ζουν σε αντίθετα μέρη η μια από την άλλη και δεν έχουν μάθει να μοιράζονται τίποτα. Δυο γλαρόπουλα, όμως, η Αριάδνη και ο Μάρκος, αποφασίζουν να γίνουν φίλοι, κι ας μην το επιτρέπουν οι δικοί τους. Όταν έρχονται τα κρύα, οι οικογένειες πετούν για τη μεγάλη πολιτεία. Εκεί τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη κι ένα μεγάλο πρόβλημα! Με τη βοήθεια των μαθηματικών θα βρεθεί η λύση και έτσι γλάροι και παιδιά θα καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το μοίρασμα και πόση χαρά νιώθουν όλοι από αυτή τη μοιρασιά.

Μια ιστορία για το μοίρασμα και τη χαρά που νιώθει κάποιος όταν μαθαίνει να προσφέρει στους άλλους, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του.

Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΚΡΕΚΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβάδι Ολύμπου όπου και τελείωσε το λύκειο. Σπούδασε παιδαγωγικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ, στον τομέα της ειδικής αγωγής. Eίναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο της Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ τιμήθηκε με το βραβείο "Αναγνώστης" 2014 στην κατηγορία του λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους.

Ιανός
Αριστοτέλους 7,
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 277 004

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 277 004

Διεύθυνση: 

Ιανός
Αριστοτέλους 7

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/03/2019 - 19:00