"Το μικρό μου κουβαράκι" με ελεύθερη είσοδο στον Ιανό Αθήνας

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο IANOS θα παρουσιάζουν το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, στο IANOS Café, το βιβλίο "Το μικρό μου κουβαράκι" της Μάρως Θεοδωράκη, σε εικονογράφηση Χρύσας Σπυρίδωνος.

Για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το νέο παραμύθι της συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη. Μια τρυφερή ιστορία για την πιο αγνή αγάπη, την αδελφική! Για όλα τα παιδιά που περιμένουν αδελφάκι.

Η ζωή του μικρού Λεωνίδα αλλάζει όταν εμφανίζεται ένα πολύτιμο δώρο για εκείνον: μέσα σε ένα ασπρόμαυρο χαρτάκι αποκαλύπτεται ένα μικροσκοπικό κουβαράκι-αδερφάκι. Ο ρόλος του μεγάλου αδερφού τον βάζει σε διλήμματα. Θα είναι αγόρι ή κορίτσι;

Θα πρέπει να μοιράζεται το δωμάτιό του; Και η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά; Θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωργος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης, κ.ά.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R. Crombie, κερδίζοντας και το Α´ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου). Aκολουθούν η ταινία The Good soldier Schweik (Animation film, 2009) και το 2016 το High Season της Κλειούς Φανουράκη, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, στην οποία η Μάρω Θεοδωράκη έγραψε την πρωτότυπη μουσική. Έχει επίσης συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ Το σκοτεινό τρυγόνι, σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΤ1. Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι (2016), Χιονομπαλού (2016), Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική (2016), Γιαγιά, σ’ αγαπώ (2017), Να ζεις δυνατά (2017), Βάρκα στον γιαλό (2018).

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα,
τηλ. 210-32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

210-32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/03/2019 - 12:00