"Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι" στο εργαστήρι Θεάτρου "Ο κύκλος της Μελπομένης"

Μετά «Τα γενέθλια της Ινφάντα» του Όσκαρ Ουάιλντ, το εργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης» γιορτάζει τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 18:00 – 20:00  με μία ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
 
«Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι» είναι ένα αστείο λαϊκό παραμύθι της προφορικής παράδοσης του τόπου μας, που μιλά για τους καλικάντζαρους (προφανώς!), την καλοσύνη και την αρετή. Μέσα από την αφήγηση, οι χαρακτήρες ζωντανεύουν και το παραμύθι δραματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που αναλαμβάνουν ρόλους, παίρνουν πρωτοβουλίες και εκφράζονται δημιουργικά, μέσα από τη θεατρική διαδικασία και τις εικαστικές δράσεις.   
 
Λίγα λόγια για τους καλικάντζαρους και την ιστορία του παραμυθιού:
 
Τα μικρά και τετραπέρατα καλικαντζαράκια έρχονται το δωδεκαήμερο των γιορτών στη γη για να κάνουν τις σκανταλιές τους. Μόλις νυχτώσει, τρυπώνουν σε τζάκια, κουζίνες, αυλές και σε κάθε λογής κρυψώνες και αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά τους! Μόλις, όμως, λαλήσει ο πετεινός για το ξημέρωμα, εξαφανίζονται και πάλι μέχρι το επόμενο σούρουπο.
 
Συχνά, κρύβονται και στους μύλους των μυλωνάδων για να μην τους αφήσουν να δουλέψουν τη νύχτα. Σε έναν μύλο, λοιπόν, τα καλικαντζαράκια θα συναντήσουν και δυο αδερφές, την Κάλλω και τη Μάρμπω. Θα καταφέρουν, άραγε, τα κορίτσια να τους ξεφύγουν;
 
Το εργαστήρι Θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης» σας περιμένει με διάθεση γιορτινή, νόστιμα μπισκότα με αλεύρι από τον μύλο για τα μικρά παιδιά και Gluhwein για να ζεσταθούν τα μεγάλα παιδιά!
 
Συντελεστές:
 
Αφήγηση παραμυθιού: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός
 
Εμψύχωση παραμυθιού: Αννέτα Κορτσαρίδου, ηθοποιός
 
Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Τάσος Παπαναστασίου
 
Σχεδιασμός γραφικών: Νένα Κωνσταντινίδου – Μαρία Γαρεφαλάκη
 
Επικοινωνία – Παρασκευή γιορτινών λιχουδιών: Λία Κεσοπούλου
 
 
Ηλικίες: 4 – 12 ετών.
 
Είσοδος: 5€/άτομο.
 
Πληροφορίες:
 
Eργαστήρι Θεάτρου "Ο κύκλος της Μελπομένης"
Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου 4, 
546 45, Θεσσαλονίκη
 
Κρατήσεις θέσεων: 2310 860 004
 
 
 
 
Λίγα λόγια για την Αννέτα Κορτσαρίδου:
 
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αννέτα Κορτσαρίδου, δημιουργός του εργαστηρίου «Ο κύκλος της Μελπομένης», γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στον θεατρικό οργανισμό «Εστία» του Γ. Ρήγα και έχει μια λαμπερή καριέρα 25 ετών στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από το 2015 έως το 2018 σκηνοθέτησε τις μαθητικές παραστάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 σκηνοθέτησε «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα, την πρώτη παράσταση του τμήματος ενηλίκων του εργαστηρίου που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
 
 
Λίγα λόγια για τη Μαρία Καστανάρα:
 
Η Μαρία Καστανάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δραματολογία-Παραστασιολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση θεατροπαιδαγωγικών  προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε θεατρικά εργαστήρια και σχολεία και έχει συνεργαστεί με το Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, καθώς και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πόλης για παιδιά. Είναι υπεύθυνη στη στήλη Θεάτρου του διαδικτυακού περιοδικού MaxMag, στο οποίο παράλληλα αρθρογραφεί.
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 2310 860 004

Διεύθυνση: 

Eργαστήρι Θεάτρου "Ο κύκλος της Μελπομένης"
Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου 4

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος: 5€/άτομο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/12/2018 - από τις 18:00 έως τις 20:00