"Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και η Άγια Νύχτα" της Πηνελόπης Μωραΐτου στον Ιανό Αθήνας

Οι εκδόσεις Πορφύρα και ο Παιδικός ΙΑΝΟS θα παρουσιάσουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου το βιβλίο "Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και η Άγια Νύχτα" της Πηνελόπης Μωραΐτου, σε εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη και του Μάνου Κρόκου.

Για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Άγγελος λατρεύει την μουσική, όμως δεν θα τραγουδήσει στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του. Η έμφυτη συστολή καθώς και η δυσκολία του να πει χωρίς ψεγάδια τα λόγια του, θα τον κρατήσουν μακριά από τη σκηνή. Και εκεί που όλα μοιάζουν θλιβερά για το ευαίσθητο αγόρι, εμφανίζεται ο μικρός Ποντικόβεν και μαζί ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη μελωδίες και φωτεινές στιγμές.

Μαζί θα ζήσουν την διαδικασία της αποδοχής αυτού που πραγματικά είμαστε, με όλα τα ψεγάδια αλλά και τα προτερήματά μας.

Το καινούριο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Μωραΐτου «Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πορφύρα. Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία που μιλά για την διαφορετικότητα, το bullying και τις συνέπειές του. Την ίδια στιγμή, βάζει μικρούς και μεγάλους σε γιορτινό κλίμα, αφήνοντας μια γεύση γλυκιά και αισιόδοξη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Πηνελόπη Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, ΒΑ και ΜΑ στο Midwestern State University, ΗΠΑ. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο MSU – USA στην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο Midwestern State University στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Άνθρωπος δραστήριος στον χώρο της εκπαίδευσης και συγγραφέας δεκάδων παιδικών βιβλίων, σήμερα συνεχίζει να γράφει και παράλληλα να διδάσκει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποσπασμένη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας.

Λίγα λόγια για τους εικονογράφους:

Πολλά χρόνια μαζί στη ζωή και στις εκδόσεις, η Λιάνα Δενεζάκη και ο Μάνος Κρόκος συνεργάζονται για πρώτη φορά στην εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου. Μαζί έχουν ακόμη δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που στόχο έχει την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης. Η Λιάνα Δενεζάκη έχει γράψει 19 βιβλία, ενώ έχει εικονογραφήσει πάνω από 200. Ο Μάνος Κρόκος έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικές εφαρμογές για παιδιά, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες.

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα
τηλ. 210-32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210-32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/12/2018 - 11:00