"Ένας βάλτος γεμάτος χρώματα" στη "Χαρά και Μουσική"

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 7-8 το απόγευμα λιλιπούτειοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη "Χαρά και Μουσική" την δραματοποιημένη αφήγηση βρεφικού παραμυθιού " Ένας βάλτος γεμάτος χρώματα".

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κείμενο/ αφήγηση από την Έμιλυ Καμαρινοπούλου και ερμηνεία από τη Στέλλα Χαμπέζου.

Κρατήσεις θέσεων έως την ημέρα της παράστασης στα τηλ. 2392 400 752 & 6973 599 041.

Τιμές εισιτηρίων: 1 παιδί + 1(ή 2) γονείς= 10 ευρώ 2 αδέλφια + 1(ή 2) γονείς= 15 ευρώ 3 αδέλφια + 1(ή 2) γονείς= 20 ευρώ.

"Χαρά και Μουσική",
Μεταμορφώσεως 13,
Περαία, Θεσσαλονίκη

Υπόθεση του βρεφικού παραμυθιού “Cardbox stories: ένας βάλτος γεμάτος χρώματα”
Το μικρό φλαμίνγκο η Fifi ζει με την μαμά της σε έναν βάλτο, που είναι γεμάτος πολλά και διαφορετικά 'χρώματα'. Άλλα ζώα είναι κίτρινα, άλλα πράσινα, άλλα λευκά, άλλα καφέ, αυτό όμως δεν τα εμποδίζει να συνυπάρχουν αρμονικά και να ζουν ευτυχισμένα! Η Fifi, όμως, νιώθει θα ήθελε να έχει στα φτερά της όλα τα 'χρώματα' του βάλτου! Θα τα καταφέρει άραγε?

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes”
Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes, baby theater company” (www.thelittlefoxes.gr ) με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2015 σε θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για βρέφη και νήπια, με παραστάσεις ερευνητικού ενδιαφέροντος και παραστάσεις που προορίζονται για το ευρύ κοινό. Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MA "Σχεδιασμός φωτισμού και πολυμέσων": με διπλωματική εργασία στον "Φωτισμός στο βρεφικό θέατρο", 2013-2015), oι "The Little Foxes" πραγματοποίησαν 4 τύπους παραστάσεων, διαφορετικούς είδους και με διαφορετική ηλικιακή διαβάθμιση:
Το βρεφικό θέατρο και οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/νηπιακού παραμυθιού (πηγή: The Little Foxes, baby theater company).

Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 8 μηνών έως 6 ετών. Ορισμένες φορές η ομαδοποίηση γίνεται λεπτομερέστερα σε έργα που απευθύνονται για παράδειγμα σε βρέφη 7 μηνών - 2,5 έτους (βρεφικόï στάδιο), είτε σε βρέφη/νήπια 1 μηνών-3 ετών (βρεφικόï & πρώιμο νηπιακόï στάδιο), είτε σε νήπια 2-6 ετών (νηπιακόï στάδιο). Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη. Η ίδια γενική συνθήκη ισχύει για τις παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού, καθώς οι μικροί θεατές είναι ικανοί να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να αλληλοεπιδράσουν με τον αφηγητή/ ηθοποιό.

Τα βρέφη/νήπια απαλλαγμένα από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένα από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να εκφράζονται και εξερευνούν τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό. Οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού διαφέρουν σε θεμελιώδη στοιχεία, από τις παραστάσεις αφήγησης παιδικού παραμυθιού. Επίσης, έχουν σημαντικές διαφορές με τις παραστάσεις βρεφικού/ νηπιακού θεάτρου. Στόχος των παραστάσεων αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με την μυθοπλασία, τον ειρμό, την συσχέτιση γεγονότων και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών. Δεν έχουν διδακτικό αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/ νήπιο χωριστά ανάλογα με την ηλικία, δυνατότητες, ερεθίσματα και καταβολές του.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2392 400 752 & 6973 599 041

Διεύθυνση: 

"Χαρά και Μουσική",
Μεταμορφώσεως 13,
Περαία

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/12/2018 - από τις 19:00 έως τις 20:00