"Το CineDoc πάει Σχολείο" στο Δημοτικό Πολυχώρο "Γαλαξίας"

Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το CineDoc μας προσκαλεί στο Δημοτικό Πολυχώρο "Γαλαξίας" σε ένα διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα… (εξώ)σχολικού ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους. 
 
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης, τη Σχολή Χιλλ και τις Εξερευνήσεις το CineDoc παρουσιάζει ένα διήμερο με ταινίες και δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και, φυσικά, μαθητές. 
 
Ταινίες μικρούς και μεγάλου μήκους με ιστορίες παιδιών από τη Νορβηγία μέχρι το μακρινό Κιργιστάν θα μας συντροφεύουν όλο το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.
 
Δείτε όλο το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ:
 

• Σάββατο 1/12, 17.00 - Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς: χρήση σχεδίων μαθημάτων μέσα στην τάξη βασισμένα σε ντοκιμαντέρ.

• Σάββατο 1/12, 19.00 - Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων: "Πως να φτιάξετε κινηματογραφική λέσχη στο σχολείο σας" με στόχο να γίνει μια συζήτηση γύρω από τα οφέλη μία λέσχης στα σχολεία, τον τρόπο επιλογής των ταινιών και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιάζονται ώστε να γίνονται πιο ελκυστικές στα παιδιά.

• Κυριακή 2/12, 12.15 - Εργαστήριο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου "Πως να γράψετε μια κινηματογραφική κριτική" με στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν μία κριτική προσέγγιση προς τις ταινίες που βλέπουν. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν μια κριτική βασισμένη σε μια από τις ταινίες που θα έχουν προηγηθεί του εργαστηρίου. Μέρος των παιδιών που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα επιλεγούν για την παιδική κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids το οποίο θα πραγματοποιηθεί όπως και κάθε χρόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Δημοτικός Πολυχώρος "Γαλαξίας"
Δευτέρας Μαΐου, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης
Ν. Σμύρνη
Αθήνα
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Διεύθυνση: 

Δημοτικός Πολυχώρος "Γαλαξίας"
Δευτέρας Μαΐου, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης
Ν. Σμύρνη

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/12/2018 - 17:00