"Το δεύτερο δώρο" στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Η θεατρική ομάδα «ΟΛΑ ΚΑΛΑ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ασύλου του Παιδιού, μετά τις επιτυχημένες sold out παραστάσεις στην πρώτη της εμφάνιση, επιστρέφει και παρουσιάζει «το δεύτερο δώρο», σε κείμενο του Γιώργου Μπουρονίκου και σκηνοθεσία Αγγελικής Σαπάτρα.

Τι είναι όμως το δεύτερο δώρο;

Μέσα από το πρίσμα της σάτιρας ο συγγραφέας προσπαθεί να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα των παιδιών «Υπάρχει ή όχι Αι Βασίλης;». Η φαινομενικά αθώα, όμως, ερώτηση κρύβει μέσα της μία σύμπλοκη απάντηση. Τι θα κερδίζαμε, άραγε, αν με απόλυτη ευθύτητα στεκόμασταν απέναντι από το παιδί μας και του αποκαλύπταμε την αλήθεια; Μέσα από ψήγματα ικανοποίησης, πως είμαστε πάντα ειλικρινείς μαζί του, θα «δηλητηριάζαμε» τη γνωστική και κοινωνική του ανάπτυξη ακόμη κι αν πιστεύαμε πως κάνουμε το αντίθετο. Ταυτόχρονα όμως, το έργο απαντά και σε ένα δεύτερο ερώτημα των παιδιών «Μαμά εσένα γιατί δεν σου φέρνει δώρο;». Εδώ κρύβεται «το δεύτερο δώρο». Αυτό που ποτέ δεν αποκαλύπτουμε στο παιδί. Αυτό που, μέσα από τα μάτια του, μας χαρίζεται. Το ίδιο δώρο κάθε χρόνο. Σαν μία αέναη δεύτερη ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη ζωή, τη χαρά, την ύπαρξη του Αι Βασίλη. Δηλαδή… την ύπαρξη μας.

Υπόθεση:

Σε ένα σπίτι ζούνε τέσσερις ανύπαντρες αδερφές, που έχουν πάψει πια να ελπίζουν σε μεγάλες αλλαγές στην ζωή τους. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς μπαίνει στο σπίτι ένας διαρρήκτης και λίγα δευτερόλεπτα μετά, μπαίνει ο Αι Βασίλης.

Η φασαρία ξυπνάει τις αδερφές που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Κρυμμένοι και οι δύο προσπαθούν ο ένας να πείσει τον άλλον να φανερωθεί. Ο διαρρήκτης είναι παράνομος και δεν μπορεί. Το ίδιο όμως πρόβλημα έχει και ο Αι Βασίλης που δεν επιτρέπεται να τον δούνε οι άνθρωποι. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν καλείται η αστυνομία και βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ιδιαιτερότητες των υπολοίπων ενοίκων, το πάρτι του 5ου ορόφου αλλά και την ίδια την ύπαρξη του Αι Βασίλη. Η λογική ανατρέπεται. Υπάρχει τελικά ή όχι Αι Βασίλης; Υπάρχει δεύτερο δώρο; ..η συνέχεια στο σανίδι!

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τις ανάγκες του σχολείου του Ασύλου του Παιδιού. Κανένας συντελεστής – ηθοποιός – σκηνοθέτης – σκηνογράφος – ηχολήπτης δεν αμείβεται (σε χρήμα ή είδος) για τις παραστάσεις.

Πληροφορίες:

Ημέρες παραστάσεων:

Πέμπτη 29/11 ώρα 21.00

Παρασκευή 30/11 ώρα 21.00

Σάββατο 1/12 ώρα 20.00 και

Κυριακή 2/12 ώρα 18.00

Γενική είσοδος 6 €.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6944 33 29 39 (Παπανδρέου Μαριάννα).

Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
τηλ.: 2310 458 591

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ.: 2310 458 591

Διεύθυνση: 

Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Μεταμορφώσεως 7-9,
Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος 6 €

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/11/2018 - 21:00
30/11/2018 - 21:00
01/12/2018 - 21:00
02/12/2018 - 21:00