Αρχίζουν εργαστήρια για μικρά παιδιά στο Hello kids!

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΝΤΟ

Με την Νηπιαγωγό – Μουσικό Ειρήνη Τζούμα

Φέτος ο πολυχώρος Hello kids επέλεξε να φτιάξει ένα οργανωμένο πρόγραμμα εργαστηρίων για τους πολύ πολύ μικρούς μας φίλους. Περιμένουμε τις μαμάδες με τα παιδάκια τους να γνωρίσουν τον «Σίντο το πάντα».

Μέσα από ένα πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά από 2 ετών μαζί με τους γονείς τους, οι πολύ μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή μέσα από το τραγούδι, την επαφή με τα κρουστά οργανάκια του Orff και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις, με τον κόσμο της μουσικής μέσα σε ένα συναισθηματικά ασφαλές περιβάλλον, εφ’ όσον δε χρειάζεται να αποχωριστούν τον ενήλικα συνοδό τους.

Για παιδιά από 2 έως 4 ετών.
Τα εργαστήριά μας θα γίνονται τα Σάββατα 13/10, 20/10, 10/11, 24/11 και 8/12, 11:00-11:45 το πρωί.

Κόστος συμμετοχής για όλο τον κύκλο : 45€.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Σάββατο 13 Οκτωβρίου
Σίντο, έλα να γίνουμε φίλοι
Σάββατο 20 Οκτωβρίου
Σίντο, έλα να παίξουμε

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Σίντο, έλα να χορέψουμε
Σάββατο 24 Νοεμβρίου
Σίντο, μη φοβάσαι

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
Σίντο, έρχονται Χριστούγεννα

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-68 28 809.

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Τζούμα:

Είναι αριστούχος του τμήματος Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ και διπλωματούχος απόφοιτος της Σχολής Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Είχε τον πρωταρχικό ρόλο στην ιδέα, τη δημιουργία και την προώθηση πρότυπου παιδαγωγικού υλικού για το νηπιαγωγείο με τίτλο: «Ο Ανεμούλης ταξιδεύει», το οποίο σε μορφή cd rom και τίτλο: «Ταξίδι και πάω πάω» έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Εργάζεται ως νηπιαγωγός στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, όπου έχει συγγράψει και επιμεληθεί θεατρικές παραστάσεις με παιδιά προσχολικής ηλικίας επί σειρά ετών. Το 2014 κυκλοφόρησε μουσικό cd με δικές της συνθέσεις, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με τίτλο: «Περιπέτεια στην Αθήνα του 2004» και θέμα την Ολυμπιάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας στο πιάνο με διεθνούς φήμης πιανίστες, σεμινάρια μουσικής παιδαγωγικής, κατασκευής μουσικών οργάνων, σεμινάρια προπαιδείας Orff και Dalcroze στην Ελλάδα, καθώς και το εντατικό σεμινάριο Κοdaly στο ομώνυμο Ινστιτούτο στην Ουγγαρία. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε συναυλίες κλασικής μουσικής και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τη δημιουργία και τη διδασκαλία παιδικής χορωδίας. Άρθρα της δημοσιεύονται σε παιδαγωγικά περιοδικά, καθώς και σε αντίστοιχου ενδιαφέροντος ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Είναι από τις πρώτες και ελάχιστες καθηγήτριες μουσικής στην Ελλάδα που κατέχει άδεια διδασκαλίας για το σύστημα Κίντερμιούζικ Η.Π.Α με ειδίκευση στη βρεφική έως πρώτη σχολική ηλικία.

Η αγάπη της για τα παιδιά και την μουσική την οδήγησαν στη δημιουργία μιας πρότυπης μεθόδου μουσικής προπαιδείας με τίτλο: «Σίντο, το πάντα», κομμάτι της οποίας εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο Κλασικό ωδείο από το 1995, για παιδιά 5 και 6 ετών. Από το2008, εφαρμόζει με μεγάλη απήχηση στον ίδιο χώρο ολόκληρο το πρόγραμμα για παιδιά από 24 μηνών μαζί με τους γονείς τους. Από το 2010, ο «Σίντο το πάντα» φιλοξενείται με αγάπη και ενθουσιασμό και σε άλλους καλλιτεχνικούς και πολιστικούς χώρους και η ιδια διδάσκει και διοργανώνει και σεμινάρια ενηλίκων, απευθυνόμενοι σε μουσικούς και παιδαγωγούς που αναζητούν κάτι νέο και διαφορετικό. Από το Σεπτέμβριο του 2012 συμμετέχει στην ίδρυση και διοίκηση του Νεοκλασικού Ωδείου όπου εφαρμόζει όλους τους κύκλους του προγράμματος μουσικής προπαιδείας «Σίντο το πάντα».

Hello kids
Χαρ.Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Atrium,
Αθήνα,
τηλ.210-68 28 809
www.hellokids.gr

Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-68 28 809

Διεύθυνση: 

Hello kids
Χαρ.Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Atrium

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/10/2018 - 11:00
10/11/2018 - 11:00
08/12/2018 - 11:00