Βραδιά του Ερευνητή 2018 στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Βραδιά του Ερευνητή - μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα - σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη και σε 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα  "Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!" στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων "Δημόκριτος".
 
Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη με αθρόα συμμετοχή της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας. Στην Ελλάδα, με σύνθημα "Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!" η φετινή βραδιά επιστρέφει στον καταπράσινο κήπο και στους ερευνητικούς χώρους του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στην Αγία Παρασκευή και θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Κόρινθο.
 
Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και κυρίως στο ευρύτερο κοινό δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.
 
Δείτε αναλυτικά τις δράσεις που θα ανακοινωθούν:
 
 
Σημείωση:
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.
 
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος
Νεαπολέως
Αγία Παρασκευή
τηλ.210-65 03 000
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-65 03 000

Διεύθυνση: 

Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος
Νεαπολέως
Αγία Παρασκευή

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/10/2018 - 17:00