Ο κύκλος με την κούκλα στο Θέατρο Σοφούλη

Η πολυταξιδεμένη παράσταση του ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΥ REDICOLO με τις αγαπημένες τεράστιες κούκλες, που συνδυάζει θέατρο και σύγχρονο κουκλοθέατρο μέσω μίας πρωτότυπης και θεαματικής τεχνικής. Το κείμενο είναι βασισμένο στην «Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας» του Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον «Κύκλο με την Κιμωλία». Με ζωντανή μουσική, αμεσότητα, χιούμορ και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένα πλούσιο κορίτσι, η Λολίτα, πετάει την παλιά της κούκλα, αφού πρώτα την έχει καταστρέψει. Η φτωχή Πάκα την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη. Μετά όμως, η Λολίτα θέλει την κούκλα της πίσω. Ποια από τις δύο θα πρέπει να πάρει τώρα την κούκλα; Ποιο είναι το δίκαιο; Πώς θα βρούμε ποια είναι η αληθινή μαμά της κούκλας; Με ένα σπουδαίο πείραμα!

Μία παράσταση με ζωντανή μουσική, αμεσότητα και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, που φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

Συντελεστές:

Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε

Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος REDICOLO

Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος REDICOLO

Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος

Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος

Λίγα Λόγια για τον κουκλοθίασο REDICOLO:

Ο κουκλοθίασος REDICOLO δημιουργεί παραστάσεις με μεγάλες χειροποίητες κούκλες και εντυπωσιακή τεχνοτροπία που συνδυάζει το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο. Όλες οι παραστάσεις του, είναι φτιαγμένες για να ταξιδεύουν σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ και όπου υπάρχουν παιδιά. Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και πολλές φορές η ίδια η συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!

Για τις παραστάσεις του ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΥ REDICOLO:

Ο Κουκλοθίασος REDICOLO ταξιδεύει με τις παραστάσεις του στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι παραστάσεις είναι διαθέσιμες και για εκδηλώσεις που διοργανώνουν Δήμοι, Φορείς και Σύλλογοι στη Βόρειο Ελλάδα. Μέσα στη χρονιά πραγματοποιούνται και παραστάσεις για το κοινό σε διάφορες πόλεις.

Για να οργανώσετε μία παράσταση με τον Κουκλοθίασο REDICOLO στο σχολείο σας, στο χώρο σας ή στις εορταστικές σας εκδηλώσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6948 092 384, 2311 284 567 (Αλέξανδρος) και 6976 055 790, 2310 425 097 (Δέσποινα)

Διαθέσιμες παραστάσεις 2018-19:

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ

ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Περισσότερα: www.redicolo.com, www.facebook.com/redicolo

Πληροφορίες:
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 και ώρα: 18.15.

Ηλικίες: από 3 ετών.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων: 6948 092 384, 2311 284 567 και 2310 425 097.

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει είσοδο για ΑμεΑ.
Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5.
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη.
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος.

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη,
55131, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 423 925

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 423 925

Διεύθυνση: 

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/10/2018 - 18:15