Δημιουργικός Οκτώβρης στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων ξεκίνησε η χειμερινή σεζόν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα, συγγραφείς και βιβλία, παραμύθια, ταινίες, κατασκευές, λέσχες ανάγνωσης, ενημερωτικές διαλέξεις και πολλά ακόμη...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

• Τρίτη 2 Οκτωβρίου, 18:30
Με το μωρό μου στη «μωρολέσχη» της Βιβλιοθήκης Χαριλάου!
Διαβάζουμε το βιβλίο «Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει ν’ αλλάξει χρώμα» της Orianne Lallemand και φτιάχνουμε ένα λύκο!
Με την Μάγδα Μπανάβα και την Ελένη Κοϊδάκη

Η «μωρολέσχη» είναι ένας κύκλος δραστηριοτήτων που συνεχίζεται για 5η χρονιά και απευθύνεται σε νήπια 2,5 - 4,5 ετών και τους γονείς τους.
Στόχο έχει να μάθουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης. Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και μία μικρή κατασκευή όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 χαρτόνι κανσόν σε μέγεθος Α4 χρώματος καφέ και 1 ίδιο σε μπεζ, 1 γλωσσοπίεστρο ή ξυλάκι παγωτού και κόλλα
Mε προεγγραφή

• Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, 18:30
Γνωρίζουμε σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα
Πρόκειται για γυναίκες που με το έργο και τη δράση τους έχουν αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Επιστήμονες, συγγραφείς, αθλήτριες ή ακτιβίστριες, δυναμικές, με όραμα και κότσια κατάφεραν κάθε μια με το δικό της προσωπικό τρόπο, να διαπρέψει στον τομέα της και να αφήσει το σημάδι της στην ιστορία. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες γυναίκες του 20ου αιώνα που θα γνωρίσουμε στην 3η μας συνάντηση.
Νίνα Σιμόν, Μαρία Κάλλας, Κατίνα Παξινού, Ζανγκ Σιαν.

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων ξεκίνησε, βασίζεται στα βιβλία «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες» της Έλενα Φαβίλι και Φραντσέσκα Καβάλο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» της Κατερίνας Σχινά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πραγματοποιείται μία φορά το μήνα και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, σημαντικές γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.
Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η Αγγελική Φατίση και η Άννα Καλαϊτζίδου
Για παιδιά από 6 ετών, με προεγγραφή

• Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, 18:30
Μελωμύθι μουσική και παραμύθι. «Ο γύρος του κόσμου με 7 νότες»
Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου φιλοξενεί το «Μελωμύθι» με την Πέννυ Αβράμπεκη (αφήγηση-ακορντεόν) και τον Δημήτρη Τριχάκη (τραγούδι λαούτο) σε μία μουσικοαφηγηματική παράσταση.
Ακολουθούμε το ταξίδι ενός λαουτιέρη στις πέντε ηπείρους, με πυξίδα τη μουσική παράδοση κάθε τόπου και με μέσο τα λαϊκά κείμενα διαφορετικών τόπων της γης. Γνωρίζουμε ρυθμούς και μουσικά όργανα από κάθε λαό. Παραδοσιακά τραγούδια, χοροί και παραμύθια από όλο τον κόσμο, παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε μια διαδραστική μουσικοκινητική περιπέτεια.
Για παιδιά από 4 ετών, με προεγγραφή

• Τρίτη 9 Οκτωβρίου, 18:30
Μεγάλοι εξερευνητές: Βαρθολομαίος Ντιάζ
Τα παιδιά ακολουθούν την πορεία του Βαρθολομαίου Ντιάζ στον Παγκόσμιο χάρτη γνωρίζοντας τις δυσκολίες του ταξιδιού του. Συνειδητοποιούν την σπουδαιότητα της εξερεύνησής του καθώς η πορεία του αντέκρουσε την ως τότε επικρατούσα αντίληψη ότι η Αφρική συνεχιζόταν απεριόριστα ως το νότο. Τέλος φτιάχνουμε ένα καραβάκι παρόμοιο με αυτό του μεγάλου εξερευνητή.

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων ξεκίνησε και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, τους μεγάλους εξερευνητές που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.

Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η φιλόλογος Ελένη Κοϊδάκη και η εκπαιδευτικός Μαγδαληνή Μπανάβα.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: γαλάζιο και καφέ χαρτί Α4
Για παιδιά από 6 ετών, με προεγγραφή

• Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, 18:00
Ενδυνάμωση και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
Βιωματικό εργαστήριο προσανατολισμένο στην ενδυνάμωση του εαυτού και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα στα πλαίσια της ομάδας, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου και θα ολοκληρωθεί σε 6 δεκαπενθήμερες δίωρες συναντήσεις. Αφορά παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, μία ηλικία που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αλλαγές και μεταβάσεις, τόσο στο αναπτυξιακό, συναισθηματικό αλλά και κοινωνικό πλαίσιο. Οι βιωματικές συναντήσεις θα στηρίζονται σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα από το παιχνίδι.

Οι θεματικές του εργαστηρίου θα καλύπτουν ενότητες όπως:
• Προσωπικά όρια και έλεγχος.
• Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εικόνας του εαυτού.
• Συναισθηματική έκφραση.
• Συνύπαρξη και διάδραση στην ομάδα.

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί και θα διεξαχθεί από δύο ψυχολόγους με ειδίκευση σε παιδιά και εφήβους, τη Σοφία Αθανασίου- Διαμαντοπούλου και τη Νατάσα Γεμενετζή-Μακρή.
Η εμπειρία τους στη διεξαγωγή ομάδων παιδιών και εφήβων στηρίζεται κυρίως στη δουλειά τους με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και την παράλληλη εκπαίδευσή τους στη συστημική ψυχοθεραπεία.
1η συνάντηση: «Ας κάνουμε μία ομάδα!»
2η συνάντηση: Προσωπικά όρια και έλεγχος: Τα όρια του εαυτού
3η συνάντηση: Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εικόνας του εαυτού: «Μαθαίνω τον εαυτό μου.»
4η συνάντηση: Συναισθηματική έκφραση: «Εκφράζω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου.”
5η συνάντηση: Συνύπαρξη και διάδραση στην ομάδα: «Συν- υπάρχω. Ο θησαυρός της φιλίας!»
6η συνάντηση: Σύνοψη και κλείσιμο: «Αποχαιρετώ»

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης υποδεχόμαστε τα παιδιά στον χώρο και την ομάδα. Στόχος της συνάντησης να γνωρίσουμε εμείς τα παιδιά και αυτά εμάς, καθώς και να αρχίσει να δημιουργείται μεταξύ τους μία αρχική έννοια ομάδας μέσα από ασκήσεις γνωριμίας. Πέρα από τις συστάσεις και τις διαδικαστικές πληροφορίες, θα ορίσουμε τους βασικούς κανόνες της ομάδας, ενώ παράλληλα θα ασχοληθούμε με τους στόχους και τις επιθυμίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Για παιδιά 8-12 ετών, με προεγγραφή

• Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 18:30
Ξεφυλλίζουμε σελίδες και διαβάζουμε βιβλία
Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται η Λέσχη ανάγνωσης που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 - 13 ετών. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα, στις 6:30 το απόγευμα.

Στόχος της Λέσχης είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά ξεκινούν και τελειώνουν ένα μαγικό ταξίδι… γνωρίζουν τα λογοτεχνικά βιβλία μέσα από ένα νέο πρίσμα διασκεδαστικό και δημιουργικό, ταυτίζονται με τους ήρωες παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες.
Συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση.
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, στις 6:30 το απόγευμα θα διαβάσουμε το βιβλίο «Χάτσικο : ο σκύλος που περίμενε» του Lluis Prats από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος
Για παιδιά 8-13 ετών, με προεγγραφή

• Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, 18:30
Παρέα με το Αίσωπο. «Η Αλεπού και ο Ξυλοκόπος»
Μια αλεπού, για να σωθεί από έναν κυνηγό, ζητάει βοήθεια από έναν ξυλοκόπο. Ο ξυλοκόπος της προσφέρει μεν καταφύγιο στην καλύβα του αλλά τελικά μήπως θα αποκαλύψει την αλήθεια στον κυνηγό, που ψάχνει παντού την αλεπού;

Μέσα από τους απλούς και διδακτικούς μύθους του Αισώπου με πρωταγωνιστές συνήθως τα ζωάκια, τα παιδιά γνωρίζουν τον αρχαίο μυθοποιό και παράλληλα διδάσκονται από τα παθήματα των ζώων και των ανθρώπων. Στη συνέχεια φτιάχνουμε μια μάσκα αλεπούς.

Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η φιλόλογος Ελένη Κοϊδάκη και η εκπαιδευτικός Μαγδαληνή Μπανάβα.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 πορτοκαλί χαρτόνι κανσόν Α4,
ένα καλαμάκι και κόλλα στικ
Για παιδιά 4-8 ετών, με προεγγραφή

• Τρίτη 16 Οκτωβρίου, 18:30
Με το μωρό μου στη «μωρολέσχη» της Βιβλιοθήκης Χαριλάου!
Διαβάζουμε το βιβλίο «Το αστέρι της Λάουρας» του Klaus Baumgart και φτιάχνουμε ένα ραβδάκι με αστεράκι. Με την Άννα Καλαϊτζίδου

Η «μωρολέσχη» είναι ένας κύκλος δραστηριοτήτων που συνεχίζεται για 5η χρονιά και απευθύνεται σε νήπια 2,5 - 4,5 ετών και τους γονείς τους.
Στόχο έχει να μάθουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης. Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και μία μικρή κατασκευή όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 φύλο κανσόν Α4 για το αστέρι, 1 φύλλο γλασσέ σε ότι χρώμα θέλετε, 1 καλαμάκι, λεπτή κορδέλα, και κόλλα.
Mε προεγγραφή

• Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, 18:30
Ιστορίες που φέρνει η βροχή
Το φθινόπωρο έφθασε βρεγμένο… και η βροχή φέρνει ιστορίες για μια παράξενη δύστροπη πριγκίπισσα που θέλει λέει… να ορίσει τη μοίρα της. Άραγε θα τα καταφέρει;
Ο Αλέξης τρέχει στο βασίλειο του πλούτου… θα το βρει άραγε; Και αν ναι μήπως το μετανιώσει;
Χαλαρώνουμε με μαγικές νότες και παίζουμε όποιο από τα 2 παραμύθια θέλουμε.
Έτοιμοι;
Αφήγηση : Χρυσάνθη Αντωνίου
Μουσική : Ζωγράφος Σταυρίδης
Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή

• Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 18:30
Σινεμά στη βιβλιοθήκη Χαριλάου
Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε την αγαπημένη μας
μεταγλωττισμένη ταινία animation, παρέα με τους φίλους μας
Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή

• Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, 18:30
Παρέα με το Αίσωπο. Ο ψεύτης βοσκός
Ένας μικρός και άπειρος βοσκός κοροϊδεύει τους συγχωριανούς του σκαρώνοντας ψέματα για να διασκεδάσει και να περάσει την ώρα του. Θα είναι όμως εξίσου διασκεδαστικό και το τέλος του παιχνιδιού του.

Μέσα από τους απλούς και διδακτικούς μύθους του Αισώπου με πρωταγωνιστές συνήθως τα ζωάκια, τα παιδιά γνωρίζουν τον αρχαίο μυθοποιό και παράλληλα διδάσκονται από τα παθήματα των ζώων και των ανθρώπων.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα προβατάκι
Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η φιλόλογος Ελένη Κοϊδάκη και η εκπαιδευτικός Μαγδαληνή Μπανάβα.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: βαμβάκι, χαρτί πράσινο Α4 και κόλλα
Για παιδιά 4-8 ετών, με προεγγραφή

• Τρίτη 23 Οκτωβρίου, 18:30
Μεγάλοι εξερευνητές: Χριστόφορος Κολόμβος
Ακολουθώντας τη διατλαντική πορεία του Χριστόφορου Κολόμβου στον παγκόσμιο χάρτη τα παιδιά μαθαίνουν για το πρώτο ταξίδι του μεγάλου εξερευνητή το 1492, που οδήγησε στην ανακάλυψη του νέου κόσμου, της Αμερικής, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για την ανθρωπότητα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το πορτρέτο του μεγάλου εξερευνητή και μαθαίνουμε τα ονόματα και τη φορά των ανέμων.

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων ξεκίνησε και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, τους μεγάλους εξερευνητές που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.
Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η φιλόλογος Ελένη Κοϊδάκη και η εκπαιδευτικός Μαγδαληνή Μπανάβα.
Για παιδιά από 6 ετών, με προεγγραφή

• Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, 18:00
Ενδυνάμωση και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
Βιωματικό εργαστήριο προσανατολισμένο στην ενδυνάμωση του εαυτού και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα στα πλαίσια της ομάδας.
2η συνάντηση: Προσωπικά όρια και έλεγχος: Τα όρια του εαυτού

Τα όρια μας επιτρέπουν να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από τους άλλους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, από τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων. Μέσα από αυτό το πρίσμα θα εξερευνήσουμε τα προσωπικά μας όρια μέσα από βιωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα κάνουμε μια μικρή εισαγωγή σε θέματα γύρω από τον έλεγχο και την εμπιστοσύνη.

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί και διεξάγεται από δύο ψυχολόγους με ειδίκευση σε παιδιά και εφήβους, τη Σοφία Αθανασίου- Διαμαντοπούλου και τη Νατάσα Γεμενετζή-Μακρή.
Για παιδιά 8-12 ετών, με προεγγραφή

• Τρίτη 30 Οκτωβρίου, 18:30
Μεγάλοι εξερευνητές: Βάσκο Ντε Γκάμα
Με τη βοήθεια του παγκόσμιου χάρτη τα παιδιά μαθαίνουν την πορεία του μεγάλου θαλασσοπόρου, ο οποίος αναζητώντας διέξοδο προς το δρόμο για τις Ινδίες πραγματοποίησε τον περίπλου της Αφρικής το 1498. Στη συνέχεια γνωρίζουμε κάποιους από τους αστερισμούς στον ουρανό, οι οποίοι κατεύθυναν τους μεγάλους θαλασσοπόρους στα ταξίδια τους και φτιάχνουμε μια χειροτεχνία με τη Μεγάλη Άρκτο.

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων ξεκίνησε και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, τους μεγάλους εξερευνητές που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.
Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η φιλόλογος Ελένη Κοϊδάκη και η εκπαιδευτικός Μαγδαληνή Μπανάβα.
Για παιδιά από 6 ετών, με προεγγραφή

Επιτραπέζια παιχνίδια
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 3.00 - 5.00 παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια με τους γονείς μας ή με τους φίλους μας!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές σχολείων

• Τετάρτη 3 Οκτωβρίου
• Τετάρτη 10 Οκτωβρίου
10:00 – 12:00
Μαθήματα πρώτων βοηθειών
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών που μπορούν οι ίδιοι να παρέχουν στον εαυτό τους. Αλήθεια τι κάνουμε αν «ανοίξει» η μύτη μας, αν κόψουμε βαθιά το δάκτυλό μας ή αν στραβοκαταπιούμε; Μαθαίνουμε λοιπόν, τις σωστές πρώτες βοήθειες αποφεύγοντας λάθη που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης
Απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού.
Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

• Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, 9:00 – 11:00
ΣΕΙΣΜΟΣ, βασική γνώση και μέτρα προστασίας
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Σεισμολογικό Σταθμό του Α.Π.Θ.
Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (8-12) ετών και περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές 3 ενότητες:
Τι είναι ο σεισμός
Μέτρα Προστασίας
Επιπτώσεις του σεισμού
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Δομίνικος Βαμβακάρης, Γεωλόγος – Σεισμολόγος, MSc, PhD.
Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

• Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, 10:00 – 12:00
Ταξιδιώτες της γραφής
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει να ταξιδέψει τα παιδιά πίσω στο χρόνο, μέσα από τα μονοπάτια της ιστορικής εξέλιξης της γραφής.

Τα παιδιά θα ακολουθήσουν τη διαδρομή από τις βραχογραφίες μέχρι την ανακάλυψη της σφηνοειδούς, τα ιερογλυφικά της Αιγύπτου, τη γέννηση του ελληνικού αλφαβήτου και την εφεύρεση της τυπογραφίας. Θα γνωρίσουν τα «υλικά της γραφής» μέσα από μια δημιουργική ενασχόληση.

Για την πραγματοποίηση του προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί η «Βαλίτσα της γραφής» της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και υλοποιείται σε
συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου από τη φιλόλογο Ελένη Κοϊδάκη και την εκπαιδευτικό Μαγδαληνή Μπανάβα.
Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

• Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 10:00 – 12:00
GDPR for KIDS- Προστασία Προσωπικών Δεδομένων για παιδιά
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μιας ώρας για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, το οποίο πραγματεύεται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων για παιδιά στο διαδίκτυο, σήμερα, την εποχή της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για τα Προσωπικά Δεδομένα.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης
Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες καθημερινές ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που στόχο έχουν την προώθηση της φιλαναγνωσίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.
Οι ξεναγήσεις συνοδεύονται με αφηγήσεις παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324 666).

Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες Τετάρτη 26/9/2018

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων
Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 324 666
e- mail: bibxarilaou@hotmail.gr
Fan page Facebook: https://www.facebook.com/perifereiakivivliothikixarilaou?ref=hl
Google+ : https://plus.google.com/u/0/101450111476681438909/posts

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 324 666

Διεύθυνση: 

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/10/2018 - 18:30
03/10/2018 - 18:30
04/10/2018 - 18:30
05/10/2018 - 18:30
06/10/2018 - 18:30
07/10/2018 - 18:30
08/10/2018 - 18:30
09/10/2018 - 18:30
10/10/2018 - 18:30
11/10/2018 - 18:30
12/10/2018 - 18:30
13/10/2018 - 18:30
14/10/2018 - 18:30
15/10/2018 - 18:30
16/10/2018 - 18:30
17/10/2018 - 18:30
18/10/2018 - 18:30
19/10/2018 - 18:30
20/10/2018 - 18:30
21/10/2018 - 18:30
22/10/2018 - 18:30
23/10/2018 - 18:30
24/10/2018 - 18:30
25/10/2018 - 18:30
26/10/2018 - 18:30
27/10/2018 - 18:30
28/10/2018 - 18:30
29/10/2018 - 18:30
30/10/2018 - 18:30