«Παίζουμε οι δυό μας» στον χώρο A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών

Γονείς και παιδιά μαζί, σε μία σωματική δυαδική, πρόσωπο με πρόσωπο και σώμα με σώμα, εμπειρία.

Συντονισμός Εύη Χατζημητάκου.

Κάθε Δευτέρα 18.00 – 19.15 το απόγευμα.
Σε δύο κύκλους (Α΄κύκλος : από Οκτώβριο έως Ιανουάριο Β΄κύκλος : από Φεβρουάριο έως Μάιο).

Ηλικία παιδιών από 3,5 έως 6 χρονών.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Στον χώρο A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών,
Ολυμπίου Διαμαντή 30 (άνω λαδάδικα), 55133 Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6972 709 798.

Ημέρα γνωριμίας/πρώτης συνάντησης την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Δράσεις που θυμίζουν παιχνίδια που παίζουμε με τα μικρά παιδιά, όπου γονέας και παιδί νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, μοιράζονται εμπειρίες και αναμετρούν την προσωπικότητα τους με αυτήν του άλλου.

Ζευγάρια, γονέας και παιδί ‘παίζουν΄ παιχνίδια με ονόματα όπως «τα σπιτάκια», «τα δένδρα με τις φωλιές», «τα βραχάκια με φώκιες», «τα χαλιά παραμυθιών», τα οποία εξάπτουν την φαντασία των παιδιών και δίνουν ένα κατάλληλο πλαίσιο, με στοιχεία είτε θεατρικού παιχνιδιού είτε αθλοπαιδιάς, να αναπτύξουν δεξιότητες με όχημα το σώμα και να καταθέσουν εμπειρίες, κινητικές και επικοινωνιακές.

Εδώ δεν αναπτύσσεται σχέση συμμόρφωσης, ανταγωνισμού ή υποκριτικής υποχώρησης, σημεία μιας εξωτερικής πραγματικότητας, αλλά μαθαίνουμε εμπιστευόμενοι στην αμηχανία και την απόσταση να δίνουμε προτεραιότητα στις αισθήσεις και τον αμοιβαίο σεβασμό. Ακούμε και παρατηρούμε καλά τον παρτεναίρ μας και του δίνουμε κάθε φορά τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται να ολοκληρώσει τον στόχο της εκάστοτε ζητούμενης δράσης/ παιχνιδιού.

Απευθύνεται σε γονείς που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια σωματική διαπροσωπική σχέση με το παιδί τους τέτοια που ο καθένας/καθεμία να αναζητά, να προσφέρει αλλά και να λαμβάνει συναισθηματική και σωματική ασφάλεια, χαρά και γνώση για τις σωματικές και κινητικές του δυνατότητες, αυτοπεποίθηση, προσδοκούμενη επικοινωνία και έκφραση.

Η Εύη Χατζημητάκου είναι νηπιαγωγός και απόφοιτη της Σχολής Σωματικού Θεάτρου και Μιμικής του Desmond Jones στο Λονδίνο. Εκεί, στο Little Marionette Theatre, μαθήτευσε χειρισμό και σκηνοθεσία κούκλας.

Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά της μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Παιδαγωγικές επιστήμες Προσχολικής Αγωγής στην Θεσσαλονίκη και μουσικοκινητική αγωγή στο Σύγχρονο Ωδείο και στην σχολή Μωραϊτη.

Δίδαξε σωματικό θέατρο στη Δραματική Σχολή «Αρχή» της Ν.Καρρά (1993-2000)και εργάστηκε ως κινησιολόγος και performer, μίμος και κουκλοπαίχτρια, κυρίως στην Αθήνα, ενώ συνεργάστηκε με θέατρα, φεστιβάλ, σχολεία, δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς χώρους. Οργανώνει και συντονίζει σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εργαστήρια και σεμινάρια τεχνικών σωματικού θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού/δραματοποίησης και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας/αντικειμένου για ενήλικες και παιδιά. Έχει σχηματίσει την ομάδα σωματικού θεάτρου και κουκλοθεάτρου «ΚόρεςΜερικλέ» με παραστάσεις για μικρά παιδιά και performances για ενήλικο κοινό.

Επιμέλεια:Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.6972 709 798

Διεύθυνση: 

Στον χώρο A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών,
Ολυμπίου Διαμαντή 30 (άνω λαδάδικα)

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/10/2018 - από τις 18:00 έως τις 19:15