Εξερεύνηση του Διαστήματος στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Εξερεύνηση του Διαστήματος» είναι ο τίτλος σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το Ίδρυμα Ευγενίδου από 17 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της διοργάνωσης: «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου», μία διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Ευγενίδου εντάσσονται στην κατηγορία δράσεων: «Ανοικτές Συλλογές» και ξεκινούν με την παρουσίαση στο κοινό επιλεγμένου υλικού της Συλλογής της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος με θέμα «Η εξερεύνηση του Διαστήματος», που περιλαμβάνει βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και τμήμα της βραβευμένης αστροφιλοτελικής συλλογής Κλέωνος Διονυσάτου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, πάντα στο ίδιο πλαίσιο, έχει προγραμματίσει και σειρά άλλων παράλληλων συνοδευτικών δράσεων όπως:

  • Πλανηταριακές παραστάσεις που συνδέονται με το κεντρικό θέμα.
  • Επιμορφωτικά εργαστήρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab και στην Βιβλιοθήκη.
  • Διαλέξεις, αναγνώσεις και συζητήσεις με βάση βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, και
  • εργαστήρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος STEM for Youth που υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν.

Τρόπος συμμετοχής
Σε όλες τις δράσεις της Βιβλιοθήκης (πλην της επίσκεψης στην ανοικτή συλλογή),  του UTech Lab και του Stem for Youth απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 210 9469641.

Σε όλες τις δράσεις του Πλανηταρίου απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου και από τις 18:00 της ημέρας της δράσης.

Προσβασιμότητα
Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. 

Γλώσσα
Ελληνικά. Οι πλανηταριακές παραστάσεις είναι διαθέσιμες και στα Αγγλικά.

Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων εδώ:

http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=5194&cnode=20

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210- 94 69 600

Διεύθυνση: 

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφόρος Συγγρού 387
Π. Φάληρο

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/09/2018 - 08:30
24/09/2018 - 08:30