Saristra festival 2018 στην Κεφαλονιά

Στο απόκοσμο κινηματογραφικό τοπίο του «χωριού-φάντασμα» Παλιά Βλαχάτα, που εγκαταλείφθηκε έπειτα το σεισμό του 1953, επιστρέφει για έκτη χρονιά φέτος το Saristra Festival, ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στην Ελλάδα. 

Χαμηλά σπίτια και αρχοντικά, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι και τα παλιά χωμάτινα δρομάκια παρέχουν το φυσικό για το Saristra Festival, το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές παράλληλες δράσεις.

Ο μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού Saristra είναι ο τελευταίος gentleman της americana/ folk σκηνής, ο σπουδαίος Τεξανός singer/songwriter Josh T. Pearson, ο οποίος θα ανέβει στην πέτρινη σκηνή του φεστιβάλ για ένα ένα μοναδικό live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του album “Straight Hits!” - και ενώ το προηγούμενό του album (“Last of the Country Gentlemen”) συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκριτου περιοδικού Uncut με τα «50 Καλύτερα Singer/Songwriter Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

Το Saristra Festival αναπτύσσει και φέτος το εικαστικό του πρόσωπο με εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια, παρουσιάσεις και δράσεις. Φιλοξενεί media και land art, ζωγραφική και installations. Φωτίζει διαφορετικές πλευρές της ζωής με σκοπό την έμπνευση, τη γνώση και τη χαρά της δημιουργίας. Παρουσιάζονται oκτώ ατομικές εκθέσεις των καλλιτεχνών: Ylena Katkova, Christiane Peschek, Susanne Schuda, Αλέξανδρος Ζάκκας, Αντρέας Παπαμιχαήλ, Cacao Rocks και της νικήτριας του φετινού Open Call Φωτεινής Χαραμαντά.

Επίσης θα παρουσιαστεί η ομαδική έκθεση “Συντρίμμια - She dreams” με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Κατερίνα Μπότσαρη, Δημήτρης Βαλλάτος, Χρήστος Γιαννόπουλος και Γιώργος Σουρμελής σε συντονισμό της Αρετής Μπότσαρη. Οι δημιουργοί εστιάζουν στη μελέτη της φύσης, της φυσικής, του έρωτα, της μνήμης, του χρόνου και του ονείρου ως μία εφικτή πραγματικότητα.

Φέτος το Saristra festival συνεργάζεται για πρώτη φορά με το SeaNema Open Air Film Festival το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ τη Κεφαλονιάς το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μικρού μήκους ταινίες, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival.

Tέλος παράλληλες δράσεις εμπλουτίζουν τη βιωματική φιλοσοφία του φεστιβάλ: Σεμινάριο κατασκευής κρουστών με την drum artisan Κλειώ Ξηρού, σεμινάριο ξυλότορνου με τον Κώστα Αννίκα, Μαραθώνιος ανάγνωσης "Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα", ζωντανή εκτύπωση συλλεκτικής αφίσας βασισμένη στην παραδοσιακή τυπογραφία από το tipografio.gr, yoga με την Νίκη Χάγια και δραστηριότητες για παιδιά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ LINE-UP

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

after midnight act: bonebrokk
 
Stage B
Dj set: PressPop.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

after midnight act: Tendts
Dj set: K.atou
Stage B

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

after midnight act: FlökosH
 
Stage B
Dj set: Chevy & Mr.Z (Needless)

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

Παλιά Βλαχάτα, 28080 Σάμη Κεφαλονιά 

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/08/2018 - 21:04
04/08/2018 - 21:04
05/08/2018 - 21:04