Πρωταγωνιστές οι μαθητές από την Υδρόγειο στην τελετή λήξης εκπαιδευτικής ρομποτικής

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι μαθητές του Κέντρου Υδρόγειος παρουσιάζοντας κατασκευές ρομποτικής στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ-HELEXPO» στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:30, στο πλαίσιο της τελετής λήξης εκπαιδευτικής ρομποτικής για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η Υδρόγειος, η οποία από το 2009 διεξάγει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της στη Θεσσαλονίκη ετήσια προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών, τους επίδωσε βεβαιώσεις συμμετοχής για τα μαθήματα ρομποτικής που παρακολούθησαν μέσα σε δύο εξάμηνα στην Υδρόγειο.

Το χώρισμα των μαθητών από την Υδρόγειο σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο φοίτησής τους, εισαγωγικά βίντεο με μαρτυρίες παιδιών από όλα τα τμήματα σχετικά με project εκπαιδευτικής ρομποτικής, εναλλασσόμενες μακέτες τόσο με απλές, όσο και με σύνθετες κατασκευές ρομποτικής, όπως η αυτοματοποιημένη διαδικτυακή αποθήκη παραγγελειοληψίας, συλλογής και απoστολής προϊόντων με Drones και το έξυπνο σπίτι που ενσωμάτωνε διάφορες τεχνολογίες διαδικτύου των πραγμάτων (Internet Of Things), συνέθεταν το εντυπωσιακό σκηνικό της τελετής λήξης. Περισσότερα δείτε εδώ:
https://idrogios.com/fwtografies-apo-thn-ekdhlwsh-ths-rompotikhs

Παιδαγωγοί από την Υδρόγειο, πληροφορικοί, μηχανικοί και κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σε τεχνολογίες πληροφορικής στην εκπαίδευση στάθηκαν δίπλα στα παιδιά και τους έδωσαν τον πρώτο λόγο, καθώς καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους, όσο και να παρουσιάσουν τις ρομποτικές δημιουργίες τους, επιδεικνύοντας τις δεξιότητες και το ταλέντο τους στον μαγικό κόσμο αυτής της επιστήμης.

«Μέσω της ρομποτικής τα παιδιά αναπτύσσουν κριτική σκέψη, μαθαίνουν να συνεργάζονται για να λύσουν ένα πρόβλημα, αναλαμβάνουν ρόλους και χωρίζουν ευθύνες, αποκτούν ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, τις επιστήμες και την τεχνολογία, διερευνούν και έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα της καθημερινότητας», ανέφερε κ. Γεώργιος Μελάς, υπεύθυνος τμημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Υδρόγειο.

«Η Υδρόγειος επιλέγει να συμμετέχει σε εγχώριους διαγωνισμούς ρομποτικής με παιδιά που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα χρόνο μαθημάτων, κατέχουν κάποιες γνώσεις ρομποτικής και άρα είναι σε θέση να είναι ανεξάρτητα και να προτείνουν δικές τους λύσεις και προσεγγίσεις σε προβλήματα που τίθενται, μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό τις παρεμβάσεις των εκπαιδευτών, οι οποίοι μετατρέπονται σε απλούς καθοδηγητές», τόνισε ο κ. Μελάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες απονομές βεβαιώσεων συμμετοχής σε μαθητές μεγαλύτερου επιπέδου σπουδών, με χειροκροτήματα από περήφανους γονείς και παρευρισκόμενους, καθώς και με πολύχρωμα μπαλόνια που γέμισαν το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ-HELEXPO».

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ-HELEXPO»

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/06/2018 - 18:30