Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00, τη δραματοποιημένη αφήγηση "Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι", στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου).

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη αφηγούνται τέσσερις ιστορίες εμπνευσμένες από την προφορική μας παράδοση, όπως τις ξαναέγραψε η Αγγελική Δαρλάση.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, για μικρούς και μεγάλους. Παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια που μας θυμίζουν τις ιστορίες που έλεγαν οι παππούδες μας από στόμα σε στόμα. Νεράιδες, μοίρες, γοργόνες και καράβια ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη δύναμη του δεκαπεντασύλλαβου, που ρέει σαν ποτάμι, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, στάζει μέλι στην καρδιά και κάνει τη φαντασία να ταξιδεύει.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-ερμηνεία Ιφιγένεια Κακριδώνη (αφήγηση, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά) και Μαρία Τερζάκη (αφήγηση, τραγούδι, ούτι, φλογέρα, κρουστά), σκηνικά αντικείμενα Απόστολος Κακριδώνης, κούκλες Ηλιάννα Σκουλάκη, Μαρία Τερζάκη.

Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, η Γοργόνα και η Ελιά της Αγγελικής Δαρλάση από τη σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας στο τηλέφωνο 210- 95 93 518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).

Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας "Σοφία Λασκαρίδου"
Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου,
Αθήνα
τηλ.210-95 37 314

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-95 37 314

Διεύθυνση: 

Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας "Σοφία Λασκαρίδου"
Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου

Πόλη: 

Κόστος: 

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/05/2018 - 19:00