Κοίτα στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Με τη βρεφική παράσταση "Κοίτα!" συμμετέχει φέτος το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στις 12.00 στην ΕΜΣ στο 5ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ "Elephantastico" που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το βρεφικό θέατρο "Κοίτα!", σε σύλληψη ιδέας και σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα, είναι η ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα "Κοίτα!".

Η διαδικασία είναι απλή και τρυφερή…
Οι μαμάδες ή οι μπαμπάδες έρχονται με τα μωράκια τους θέατρο για πρώτη φορά. Αφήνουν τα καροτσάκια τους στο φουαγιέ του θεάτρου, παίρνουν αγκαλιά τα μωράκια ή από το χεράκι τα πιο μεγάλα παιδιά και ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή. Εκεί θα κάτσουν σε μαξιλαράκια που θα βρίσκονται πάνω στη σκηνή του θεάτρου και απέναντι τους ένα θεατρικό μωρό θα ξυπνήσει στο κρεβάτι του και ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος χρώματα, ήχους και εικόνες θα ξεδιπλωθεί μπροστά τους. Μια χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα με τρυφεράδα μαμάς. Τα μωρά μπορεί να γελάσουν, να κλάψουν, να μιλήσουν, να κοιμηθούν. Είναι και αυτό μέρος της παράστασης.

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά – κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας
Παίζει: Μαριάννα Αβραμάκη
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Βαλεντίνη Καλπίνη

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων.

Είσοδος ελεύθερη.

Για την παρακολούθηση της παράστασης απαιτείται προεγγραφή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 318 213.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Εθνικής Αμύνης 2,
Θεσσαλονίκη
τηλ.2315 200 200

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2315 200 200

Διεύθυνση: 

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Εθνικής Αμύνης 2

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/05/2018 - 12:00