Μαγεύει τους επισκέπτες η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου- Βιβλία, κόμικ, λουλούδια, γεύσεις, παράδοση και ανακύκλωση το Σαββατοκύριακο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Πόλος έλξης για όλες τις ηλικίες και για κάθε είδους δραστηριότητα και ενδιαφέρον είναι το τριήμερο 4, 5 και 6 Μαΐου το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου συνυπάρχει ο μαγικός κόσμος των βιβλίων, των κόμικ, των λουλουδιών, των γεύσεων, του πολιτισμού, της παράδοσης, της ιστορίας και της ανακύκλωσης-κυκλικής οικονομίας.

Πιο ώριμη και πλήρης από ποτέ η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) «κλέβει την παράσταση» από χθες και μέχρι την Κυριακή δίνει την δυνατότητα σε όλους τους βιβλιόφιλους να έρθουν σε επαφή με μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Το «μενού» της περιλαμβάνει 285 εκδότες από την Ελλάδα και 22 ξένα κράτη, περί τις 500 εκδηλώσεις, πλήθος συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, τιμώμενες χώρες αυτές της Γαλλοφωνίας και κεντρικό θέμα τη «Δημοκρατία στον 21ο αιώνα». Η ΔΕΒΘ καλύπτει τα Περίπτερα 13, 14 και 15, ενώ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΔΕΒΘ: http://thessalonikibookfair.gr/wp-content/uploads/2018/05/GENIKO_PROGRAM...).

Την ίδια στιγμή, από σήμερα και μέχρι τις 6 Μαΐου το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» φιλοξενεί το φετινό Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con», το απόλυτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για τους εντός και εκτός των συνόρων φίλους των κόμικς, του animation και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης. Εκεί θα βρίσκεται ο Frank Miller, ο κορυφαίος εν ενεργεία σχεδιαστής στον πλανήτη και ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της 9ης Τέχνης. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μια ανεπανάληπτη συναυλία αφιερωμένη στο «Star Wars» υπό τους ήχους της MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και να συμμετάσχουν σε απολαυστικά παιχνίδια γνώσεων με παρουσιαστές τον Γιάννη Σερβετά και τον Δημήτρη Μεντζέλο. Στο πλαίσιο του «The Comic Con» έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από workshops και masterclasses, cosplayer events, μοναδικά χάπενινγκ και διαγωνισμοί με απίστευτα δώρα (αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα στην διεύθυνση: http://thecomiccon.gr/el/programma/).

Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι τις 6 Μαΐου το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης (με συνδιοργανωτή μεταξύ άλλων την ΔΕΘ-Helexpo) και κεντρικό θεματικό άξονα την ανακύκλωση στην εκπαίδευση. Το 4ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 8, ενώ μεταξύ των δράσεων του περιλαμβάνεται το Λούνα-Παρκ Ανακύκλωσης, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης.

Όσοι διαβούν τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου μπορούν να επισκεφθούν και την Ανθοέκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου, αλλά και την έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση - τοπικές γεύσεις Ελλάδας», στο περίπτερο 12, η οποία θα είναι ανοιχτή έως τις 6 Μαΐου.

Τέλος, στο περίπτερο 2 συνεχίζεται η πολυθεματική έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου και συνοδεύεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154, 546 36,
Θεσσαλονίκη,
τηλ: 2310 2911 11

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 2310 291 111

Διεύθυνση: 

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154, 546 36

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/05/2018 - 17:00