"Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού" στον Ιανό Αθήνας

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00, οι εκδόσεις Μίνωας και ο Παιδικός IANOS θα παρουσιάσουν στο χώρο του βιβλίοπωλείου το βιβλίο" Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού", της Αργυρώς Μουντάκη.

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν οι bloggers Μαρία Γιαννούκου (Shabby Mommy), Ζήνα Ζαχαράκη (Ευ Ζην Creations) και Μαρία Λιόντου (Mommy Jammi).

Σας περιμένουμε όλους με πολλές εκπλήξεις και κατασκευές!

Για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παιδικό βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού. Ένα βιβλίο για το θάρρος που κρύβεται μέσα μας. Το οπισθόφυλλο του βιβλίου υπογράφει ο γνωστός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας Νίκος Σιδέρης.

Κάποιες φορές τα πράγματα αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι. Κάποιος που κάνει τον φίλο μπορεί να θέλει να μας εκμεταλλευτεί… Αλλά και κάποιος, που λόγω εμφάνισης μοιάζει επικίνδυνος, μπορεί να μην είναι. Πώς ξεχωρίζουμε λοιπόν τι στ’ αλήθεια συμβαίνει και αποφασίζουμε τι να κάνουμε; Συνδυάζοντας λογική και θάρρος. Λογική για να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από τις εντυπώσεις. Και θάρρος για να αντισταθούμε στην προκατάληψη.

Ένας μεγάλος με εμπειρία είναι εγγύηση για τη λογική σε μπερδεμένες καταστάσεις. Αλλά το θάρρος καθένας, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να το βρει μέσα του. Το παραμύθι της Αργυρώς τολμά να ιστορήσει μια σκηνή ασάφειας και κινδύνου, όπου η λογική και το θάρρος πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουμε το σωστό. Κι έτσι ξετυλίγεται μια ιστορία ιπποτισμού, λογικής και ανθρώπινης επαφής με τον άλλον. Με μέσα απλά γεμίζει την καρδιά μας και ανοίγει το μυαλό μας!

Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1977. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και είναι καθηγήτρια γερμανικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με τη λογοτεχνία και επιστημονικά, έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Λογοτεχνία, ενώ εκπονεί διδακτορικό στο τμήμα Φιλολογίας. Είναι επίσης κάτοχος MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνικών βιβλίων, αρθρογραφώντας σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο και έχουν δύο παιδιά. Τα πιο πρόσφατα βιβλία της είναι Το στοιχειωμένο σπίτι (Μίνωας, 2017), Το κορίτσι του Πέτρου (Μεταίχμιο, 2014), Το Υπναρούδι και Η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες (Πατάκης, 2013). Πρόσφατα δημιούργησε και διατηρεί το site για γονείς www.parents24.gr.

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα
τηλ. 210- 32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210- 32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/04/2018 - 11:00