Γλέντι την Καθαρή Δευτέρα στην Καλαμαριά για μικρούς και μεγάλους

Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από το πρωί «υπόσχεται» ο Δήμος Καλαμαριάς, την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018. Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν εντός των τειχών δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αν κατηφορίσουν προς την πλαζ Αρετσούς, καθώς το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τα σαρακοστιανά εδέσματα θα τους «ανταμείψουν», ενώ μικρά και... μεγάλα παιδιά θα επιδοθούν στο πέταγμα του χαρταετού, στον ανοιχτό προσφερόμενο χώρο της πλαζ.

Σαρακοστιανά εδέσματα, φασόλια πιάζ, χαλβά, ταραμά, τουρσιά και κρασί μαζί με λαγάνες, θα απλωθούν στο μεγάλο υπαίθριο τραπέζι και θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, όλοι όσοι βρεθούν εκείνη τη μέρα στην Καλαμαριά, έτσι όπως το απαιτεί άλλωστε και η παράδοση.
Παράλληλα ο χώρος θα πλημμυρίσει με καλή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια που υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στο τραγούδι θα είναι ο Αργύρης Κόκορης (και στο λαούτο) και η Ευγενία Μαυρομμάτη, στο κλαρίνο ο Αλέκος Ζώρας, στο βιολί ο Αστέριος Τράκας, στην ποντιακή λύρα ο Παναγιώτης Κογκαλίδης και στα κρουστά ο Λευτέρης Παύλου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι, δίπλα στη θάλασσα στις εγκαταστάσεις της πλαζ Αρετσούς – ένα χώρο που επίσης «επιτρέπει» την παραδοσιακή έξοδο των πολιτών στη φύση.

Παραπονεμένοι όμως δεν πρόκειται να μείνουν και οι μικροί φίλοι στους οποίους θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί, καθώς ο χώρος ενδείκνυται για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πέταγμα.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Πλαζ Αρετσούς

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/02/2018 - 11:00