Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος»

Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων, γλεντιού, πάρτι για τα μικρά παιδιά και τους μεγάλους, συναυλίες για τον εορτασμό των αποκριών.

 
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με την έναρξη του Τριωδίου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και με αποκορύφωμα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 18 Φεβρουαρίου 2018. 
 
Κάθε Σαββατοκύριακο, καθ’ όλη τη διάρκεια των αποκριών θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για όλους και το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην παραλία Χαλκίδας.
 
Φέτος, το θέαμα που θα παρουσιαστεί μέσα στον Ευβοϊκό την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 18 Φεβρουαρίου, είναι ο «Τρωικός Πόλεμος», με μια μυθολογική προσέγγιση, μέσα από φαντασμαγορικές μάχες και διεκδικήσεις, πλαισιωμένες από σκηνικά, μουσική, εφέ ήχου και φως και φυσικά, πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης μας.
 
Το 2017, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή του κόσμου έδωσε άλλη δυναμική στο καρναβάλι, που κατάφερε να πάρει την Τρίτη θέση στην κατάταξη των Καρναβαλιστικών πόλεων της Ελλάδας.
 
 
Καρναβαλιστές στο στεριανό Καρναβάλι Χαλκίδας 2017
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – «Έναρξη Αποκριάς»
 
Ώρα 17:30. Από το χώρο της πλατείας Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), η Φιλαρμονική, με δυο ομάδες τυμπανιστών και πλήθος καρναβαλιστών, σηματοδοτούν την έναρξη της αποκριάς και των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Χαλκίδα, με κατάληξη στο στρογγυλό της παραλίας.
Ώρα 19:30. Συναυλία με το γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ και την ορχήστρα του.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
‘Ωρα 18:00. Με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και με κατάληξη στο στρογγυλό της παραλίας, Εκδηλώσεις Παραδοσιακής Αποκριάς & Αποκριάτικα Δρώμενα με το Λύκειο Ελληνίδων και τους Συλλόγους Κρητών, Ποντίων και τους Χορηλάτες.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
Ο πολ. Σύλλογος «Τ’ Αλωνάκι» σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, διοργανώνουν ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι, με παραδοσιακά τραγούδια, φωτιές, τσικνίσμπατα και άφθονο κρασί… (ώρα 17:30) σε 3 γειτονιές της πόλης μας (Αλωνάκι, πεζόδρομος Νεάπολης,  και πλατεία Κανήθου) με κατάληξη όλων στο στρογγυλό της παραλίας (ώρα 19:00) για ένα ατέλειωτο αποκριάτικο γλεντι, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (ώρα 11:30)
 
«Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου»
Σ’ όλο το μήκος της παραλίας ακόμα και μέσα στη θάλασσα (βαρκάκια, καΐκια, κανόε-καγιάκ κλπ), πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων, ανεξάρτητες ομάδες μικρών και μεγάλων… στήνουν και χορεύουν με το δικό τους γαϊτανάκι !
Η παράσταση περιλαμβάνει γύρω στους 5 χορούς, με αποκορύφωμα ως φινάλε το δικό μας Καβοντορικό.
Ακολουθεί νησιωτικό γλέντι, με την ορχήστρα του Νίκου Οικονομίδη.
 
3-ημερο αποκορύφωνα αποκριάς «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας» 
 
Παρασκευή - Κυριακή 16 - 18 Φεβρουαρίου 2018
 
Ένα τριήμερο γλεντιού και διασκέδασης, ξεκινά με εκδηλώσεις, από το πρωί, έως αργά το βράδυ.
  • Συγκεκριμένα, το Καρναβάλι με τα πεζοπόρα τμήματα, όπως καθιερώθηκε από πέρυσι, θα γίνει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το απόγευμα (ώρα έναρξης 16:00).
  • Μεγάλη παρέλαση με Καρναβαλιστές, Τυμπανιστές, Άρματα και πλήθος κόσμου, ξεκινούν από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγουν στην παραλία.
  • Ακολουθεί γλέντι μέχρι αργά το βράδυ, καθώς στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» παίρνει τη σκυτάλη, με μοναδικές προσφορές από τα καταστήματα της πόλης μας και με μουσικές σκηνές, κεράσματα, παρέλαση ομάδων τυμπανιστών και πολλές άλλες εκπλήξεις.
  • Το αποκορύφωμα της Αποκριάς, είναι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου: Ξεκινά από το πρωί με το παιδικό μας πάρτι (ώρα 11:30) και συνεχίζει με πληθώρα εκδηλώσεων και παρουσιάσεων μέχρι και την έναρξη της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» της Χαλκίδας, ώρα 18:00, με θέμα εφέτος: «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗ ΤΡΟΙΑΣ».
Μια μυθολογική προσέγγιση, μέσα από φαντασμαγορικές μάχες και διεκδικήσεις, πλαισιωμένες από γιγάντιες πλωτές φιγούρες και σκηνικά, μουσική, εφέ ήχου και φως και φυσικά, πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης μας.
Ένα μοναδικό θέαμα μέσα στη θάλασσα, στο στενό του Ευρίπου, με γιγάντιες κατασκευές σε στεριά και θάλασσα, και με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών και πλεούμενων.
 
Μετά το πέρας της τελετής, ακολουθεί καύση του Καρνάβαλου μέσα στον Ευβοϊκό και όπως πάντα το θαλασσινό μας καρναβάλι… κλείνει την αυλαία του, με συναυλία γνωστών καλλιτεχνών και γλέντι στην παραλία
 
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (ώρα 11:00)
 
Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί… και με ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής, στη Χαλκίδα και σ’ όλες της Δημοτικές μας Ενότητες (Ανθηδώνα, Ν. Αρτάκη, Αυλίδα και Ληλάντειο).
 
Για δηλώσεις συμμετοχής στην παρέλαση καρναβαλιστών το Σάββατο 17 Φερβουραρίου και στην Τελετή Λήξης την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στην περίπτωση που έχετε πλεούμενο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τοΓραφείο Τύπου του ΔΟΑΠΠΕΧ στα τηλέφωνα: 2221351171 – 2221351165 (ώρες γραφείου) / Fax: 2221061072

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τοΓραφείο Τύπου του ΔΟΑΠΠΕΧ στα τηλέφωνα: 2221351171 – 2221351165 (ώρες γραφείου) / Fax: 2221061072

Διεύθυνση: 

Χαλκίδα

Πόλη: 

Κόστος: 

είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/02/2018 - από τις 11:00 έως τις 21:00