Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκίνησε, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) με υποστηρικτικό υλικό, έτσι ώστε η κάθε βιβλιοθήκη του ΔΕΒ που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα, να διοργανώνει εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών γύρω από ένα κοινό θέμα.

Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Αφιερώνουμε τον Φεβρουάριο στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Θα εξερευνήσουμε τις μάσκες σε διάφορους πολιτισμούς, όπου η λειτουργία τους συνδέεται με τη μαγεία, τη δύναμη και την εξουσία, το χορό και την ψυχαγωγία.

Κάθε συνάντηση θα έχει δύο μέρη: στο πρώτο μέρος θα γνωρίζουν τα παιδιά τις παραδόσεις, τους μύθους, τη συμβολική σημασία της μάσκας στον πολιτισμό που εξετάζουμε και στο δεύτερο μέρος θα κατασκευάζουν μάσκες από διάφορα υλικά κυρίως ανακύκλωσης.

Την Πέμπτη 15/2/2018, στις 18:30 θα εξερευνήσουμε τις Πρωτόγονες μάσκες και την
Τρίτη 27/2/2018, στις 18:30 τις Βενετσιάνικες μάσκες.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η βιβλιοθηκονόμος Χριστίνα Τράπτσιου.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324 666
e-mail: bibxarilaou@hotmail.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 324 666

Διεύθυνση: 

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3

Πόλη: 

Κόστος: 

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/02/2018 - 18:30