Μαγικά Πειράματα: Εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μαγικά Πειράματα: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών, για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών, θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 4, 11 και 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Διάρκεια 60 λεπτά.
Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη.

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πώς μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό.

Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου: Μη Νευτώνια υγρά-Τα παράξενα ρευστά
Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο για να ανακαλύψουμε και να παίξουμε με τα μη νευτώνια ρευστά. Όλα τα μυστικά της χημείας μας περιμένουν σε ένα ξεκαρδιστικό εργαστήριο. Αλήθεια σε τι ρυθμούς λέτε να χορεύουν;

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου: Η πιο αποκριάτικη γλίτσα στο Μουσείο
Ένα χρωματιστό εργαστήριο είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τους μικρούς μασκαράδες. Κόλα, χρυσόσκονη, γκλίτερ και κομφετί και είμαστε έτοιμοι για το πιο αποκριάτικο εργαστήρι χημείας. Μην ξεχάσετε τις αποκριάτικες μάσκες σας!

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου: Η μαγεία του καλειδοσκόπιου
Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε τον χρωματιστό Φεβρουάριο, είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε τα δικά μας καλειδοσκόπια και να μάθουμε όλα τα μυστικά της μηχανικής και της λειτουργίας του. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψουμε χιλιάδες χρώματα και σχέδια και να φτιάξουμε ξεχωριστά καλειδοσκόπια.

Κόστος συμμετοχής: 12€
30€ ο κύκλος (3 εργαστήρια).

Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
τηλ.: 210-32 50 341
e-mail: info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23
Πλάκα - Ακρόπολη
τηλ. 210-32 50 341

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210-32 50 341

Διεύθυνση: 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23
Πλάκα - Ακρόπολη

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 12€ 30€ ο κύκλος (3 εργαστήρια) Έκπτωση 10% για αδέρφια

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/02/2018 - 11:00
11/02/2018 - 11:00
25/02/2018 - 11:00