Εκδηλώσεις στην Καλαμαριά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής για παιδιά

Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς μετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο (Α. Παπανδρέου 35) στην Επέκταση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, θα γίνουν τρία (3) εργαστήρια από τις 11 το πρωί μέχρι και 1.30 μετά το μεσημέρι, με την εκπαιδεύτρια ρομποτικής Δρ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών, Χριστίνα Αθανασοπούλου και την ομάδα Ρομποτιστές.

Στόχος είναι να φέρουν τη ρομποτική τεχνολογία πιο κοντά στα παιδιά, να τα ενημερώσουν σχετικά με το πώς η ρομποτική επηρεάζει σήμερα και στο μέλλον τη ζωή τους, τονίζοντας την αυξανόμενη σημασία της.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:
• ΄Εκθεση διαδραστικών κατασκευών-ρομπότ των μαθητών τμημάτων ρομποτικής που υλοποιήθηκαν στο 7ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία.
• Δραστηριότητα με το ρομπότ bee-bot για παιδιά νηπιαγωγείου.
• Εργαστήρια ρομποτικής με εξοπλισμό lego WeDo για μαθητές Β΄και Δ΄ τάξης δημοτικού και lego EV3 Mindstorms για μαθητές Δ΄και ΣΤ΄ τάξης δημοτικού.

Τα εργαστήρια είναι εισαγωγικά για μαθητές που επιθυμούν να γνωρίσουν τη ρομποτική και η συμμετοχή τους σε αυτά απαιτεί προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313 314 413.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμαριάς
Α. Παπανδρέου 35 στην Επέκταση

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/12/2017 - από τις 11:00 έως τις 13:30