Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι κάνουν "Όνειρα γλυκά" στον Ιανό

H Μαρία Γουλή θα παρουσιάσει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, στον ΙΑΝΟ τα δύο παιδικά θεατρικά της έργα "Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι" και "Όνειρα γλυκά", που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Θα μιλήσουν οι: Κάτια Χατζηλάκου Ψυχοθεραπεύτρια - Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Gestalt, Γιάννης Ρήγας Σκηνοθέτης, Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε., Nατάσσα Καψάλη Eκπαιδευτικός στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει τμήμα της Δ' Δημοτικού των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

"Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι"

Βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο πρίγκιπας αναζητά με τη βοήθεια των φίλων του την ιδανική πριγκίπισσα. Όμως άλλη είναι ατσούμπαλη, άλλη εγωίστρια, άλλη λαίμαργη κι άλλη ο, τι να' ναι.... Ώσπου εμφανίζεται στο παλάτι η δική του πριγκίπισσα. Αυτή που δεν μπορεί να κοιμηθεί με ένα μικρό μπιζέλι κάτω από πολλά στρώματα, που κυκλοφορεί με ποδήλατο, τρελαίνεται για παγωτά και χορεύει hip-hop. Αυτή που για εκείνον είναι φανερό ότι είναι η δική του αγαπημένη. Και τότε αρχίζει η γιορτή!

Ένα θεατρικό έργο για τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα της ζωής μας που είναι κάπου εκεί έξω και μας περιμένει.

"Όνειρα γλυκά"

Άλλος ποθεί να είναι δυνατός σαν τον Ηρακλή, άλλος θέλει να κοιμάται κάθε βράδυ σε άλλη αγκαλιά κι άλλος θέλει απεγνωσμένα ν' ακούσει το τραγούδι των Σειρήνων. Οι Όνειροι, λοιπόν, οι γιοι του Ύπνου, ξαπλωμένοι στο μαλακό τους σύννεφο, αποφασίζουν, παίζοντας ένα παιχνίδι ρόλων, να τους χαρίσουν για μια νύχτα αυτό που επιθυμούν. Οι άνθρωποι γίνονται οι πρωταγωνιστές των ονείρων τους. Και το παιχνίδι αυτό είναι ενδιαφέρον, αστείο, διασκεδαστικό, μερικές φορές ακόμα και ριψοκίνδυνο!

Ένα θεατρικό έργο γι' αυτά που έχουμε, αυτά που ονειρευόμαστε και τη χαρά της αληθινής ζωής.

H Μαρία Γουλή γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του δήμου Σταυρούπολης. Εργάσθηκε ως χορεύτρια στο Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και στην Ομάδα Telos Τantztheater στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Έχει χορογραφήσει για την Ομάδα Telos Tanztheater στη Στουτγκάρδη, τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη για την Ομάδα Θεατροδρόμιο στην Κοζάνη και για τα έργα Η μεγάλη της ευκαιρία του Alan Bennett και Ένα κήρυγμα του David Mamet για την Ομάδα θεάτρου Heart. Έχει συνθέσει κείμενα για τις παραστάσεις Do you love me? και Το πουλί της ηδονής, σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη για την Ομάδα θεάτρου Νοητή Γραμμή. Εργάζεται ως δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια.

Σύντροφός της είναι ο Κυριάκος και έχουν δύο παιδιά, την Εύα και τον Κωστή. Τα Όνειρα γλυκά είναι το πρώτο θεατρικό της έργο.

Ιανός
Αριστοτέλους 7,
Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 277 004

Διεύθυνση: 

Ιανός
Αριστοτέλους 7

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/11/2017 - 12:00