Η Υδρόγειος συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Η Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ είναι ένα κίνημα που γιορτάζει και προωθεί τη δημιουργία με κώδικα. Η ιδέα είναι να καταστήσουμε τον προγραμματισμό περισσότερο ορατό, να δείξουμε στους νέους, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους πώς μπορούν να υλοποιούν τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιήσουν τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει και να δώσουν κίνητρα στους ανθρώπους να ξεκινήσουν να μαθαίνουν.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εβδομάδα οι μαθητές εδώ στην Υδρόγειο μας έδειξαν πως μπορούν να συνεργαστούν πολλά διαφορετικά ρομποτικά εργαλεία για την εξυπηρέτηση ενός σκοπού και έστειλαν το μήνυμα της σημαντικότητας της συνεργασίας και των γνώσεων προγραμματισμού που είναι απαραίτητο να αποκτούν οι νέοι σήμερα.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στην Υδρόγειο έγινε η πρώτη παράδοση προϊόντων με μη επανδρωμένα οχήματα (Drones) σε υποψήφιους πελάτες με τη χρήση ρομποτικών εκπαιδευτικών εργαλείων. Οι 4ο ετής μαθητές μας με τη βοηθεία και νέων μαθητών (μισού, ενός έτους φοίτησης) δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο αυτόματο σύστημα παραγγελιοληψίας, μεταφοράς και παράδοσης προϊόντων επηρεασμένο από σύγχρονες επιχειρήσεις διαδικτυακών πωλήσεων όπως η Amazon.

Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα αποτελούνταν από μια Android εφαρμογή, προγραμματισμός σε Lego Mindstorms EV3, VEX Robots, Mbots με RobotC και Arduino καθώς και προγραμματισμός Drones για την παράδοση των προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα μέσω Android εφαρμογής που δημιούργησαν για φορητές συσκευές Tablet (με τεχνολογία MIT AppInventor) κατασκεύασαν υπηρεσία αγοράς προϊόντων που επικοινωνεί απευθείας με το αυτοματοποιημένο εργοστάσιο της Υδρογείου (Automated Factory) και τους εγκεφάλους των Mindstοrm EV3 όπου γίνεται η κεντρική διαχείριση. Από εκεί συλλέγεται το προϊόν και πηγαίνει με τη βοήθεια αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων (Arduino) στα ράφια παράδοσης όπου ειδικοί ρομποτική βραχίονες (VEX Robots) τα μεταφέρουν στον ειδικό χώρο απογείωσης των Drones για να παραδοθούν στο σπίτι του πελάτη που έκανε την παραγγελία.

Αποτέλεσμα: χρόνος παράδοσης των προϊόντων σε μόλις 7' λεπτά από τη στιγμή της παραγγελίας με επιτυχία στην πόρτα του σπιτιού σας. Με την σωστή καθοδήγηση, τη συνεργασία, την ευρηματικότητα και τη φαντασία μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα πράγματα.

http://idrogios.com/ydrogeios-automated-factory

Υδρόγειος Education
Παπαναστασίου 150,
54249, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 328 797 - Fax 2310 328 898
e-mail: central@idrogios.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 328 797 - Fax 2310 328 898

Διεύθυνση: 

Υδρόγειος Education
Παπαναστασίου 150
54249, Χαριλάου

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/10/2017 - 18:00