Ρομπέν των δασών - η αληθινή ιστορία από τον Κουκλοθίασο REDICOLO στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Επιστρέφει φέτος ανανεωμένη και κεφάτη, η πολυταξιδεμένη παράσταση «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία» από τον Κουκλοθίασο REDICOLO, με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος! Για μία μόνο παράσταση το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017,  στις 19:00 στον Πολυχώρο ΕΝΩ. (ΕΝΩ Καφέ Μπαρ / Πολυχώρος Ερμού στον 1ο όροφο, Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, Θεσσαλονίκη).
 
Μία ιστορία με ήρωα έναν φαντασμένο Ρομπέν των Δασών που νομίζει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του και που μέσα από τα παθήματά του διασκεδάζει και αφυπνίζει. Μία παράσταση για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά καλούνται να δώσουν τη λύση!
 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ: Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο...
 
 
Κρατήσεις θέσεων:  2310 425 097, 6948 092 384.
Διάρκεια παράστασης - 50 λεπτά.
 
Ηλικίες - παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών, μαθητές νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού.
 
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου 
Παίζουν: Γιώργος Γκάλπας, Γιάννης Μόμτσιος
Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος REDICOLO
Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης
Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO
 
Είπαν για την παράσταση: 
 
"…Ταχύτητα, τραγούδι, γιγαντόκουκλες, διάδραση μερικά ακόμη στοιχεία που έρχονται να δώσουν μια μοναδική παράσταση που απευθύνεται, ψυχαγωγεί και ικανοποιεί τους θεατές κάθε ηλικίας. Μια από τις must see παραστάσεις του φετινού χειμώνα για τη Θεσσαλονίκη… " 
Φωτεινή Βαρδάκα - elniplex.com
 
"…Σήμερα είδαμε τον Ρομπέν των δασών και ενθουσιάστηκα με τους ηθοποιούς, τα σκηνικά, τις κούκλες, το χιούμορ, το κέφι! Ήταν μια εξαιρετική παράσταση που σίγουρα θα δω πάλι! Απλά υπέροχος κουκλοθίασος redicolo!..." 
Ιωάννα Σεραφειμίδου – pygolampides.gr
 
"…Κι αν η δική μου γνώμη δεν είναι αρκετή για να πείσει ότι τέτοιες παραστάσεις έχουν πάντα κάτι όμορφο να προσφέρουν στα παιδιά, τότε θα πείσει το γεγονός ότι τα 2,5 χρονών ανίψια μου, που είδαν για πρώτη φορά παιδική παράσταση, ακόμα θυμούνται και μιλάνε για τον βασιλιά και τον Ρομπέν που γνώρισαν πάνω στη σκηνή και ανυπομονούν να τους δουν πάλι…"
Δήμητρα Λαμπροπούλου - arive.gr
 
Ο κουκλοθίασος REDICOLO δημιουργεί παραστάσεις με μεγάλες χειροποίητες κούκλες και εντυπωσιακή τεχνοτροπία που συνδυάζει το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο. Όλες οι παραστάσεις του, είναι φτιαγμένες για να ταξιδεύουν σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ και όπου υπάρχουν παιδιά. Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και πολλές φορές η ίδια η συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση! 
 
Την περίοδο 2017-18 ταξιδεύουν τρεις παραστάσεις: 
1. ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία - www.redicolo.com/roben 
2. ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι – www.redicolo.com/pinokio 
3. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ – www.redicolo.com/kyklos 
 
Και οι τρεις παραστάσεις είναι διαθέσιμες όλη τη χρονιά για σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και περιοδείες σε σχολεία άλλων περιφερειών, καθώς και παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. 
 
Επικοινωνία για σχολεία και φορείς: 6948 092 384, 2311 284 567 Αλέξανδρος Καριπίδης
 
τηλ: 2310 425 097 - 6976 055 790
 
Επιμέλεια:Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κρατήσεις θέσεων - 2310 425 097, 6948 092 384

Διεύθυνση: 

ΕΝΩ Καφέ Μπαρ / Πολυχώρος Ερμού
Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, στον 1ο όροφο

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος - 5 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/10/2017 - 19:00