Χειμερινά Τμήματα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Kristiboni για μικρούς και μεγάλους

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni ανακοινώνει τα τμήματα του για τη φετινή χειμερινή περίοδο 2017-2018.

Παιδικά Τμήματα:

Στον έβδομο χρόνο λειτουργίας του, το Εργαστήριο Ζωγραφικής Kristiboni, συνεχίζει με τα έξι παιδικά τμήματα που οι περισσότεροι έχετε ήδη επιλέξει ή σκοπεύετε να επιλέξετε φέτος.
• Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή: 18:00-20:00
• Σάββατο ή Κυριακή: 11:00-13:00

Δύο ώρες την εβδομάδα για τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού σας με βασικό άξονα τη ζωγραφική αλλά και σε άμεση επαφή με όλο το φάσμα των εικαστικών: κατασκευές, μικρογλυπτική, κολάζ κ.α. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να δοκιμάσουν πληθώρα υλικών και τεχνικών, να μάθουν σημαντικούς καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά ρεύματα. Να αναπτύξουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους. Να συμμετάσχουν και να διακριθούν σε σπουδαίους διαγωνισμούς και εκθέσεις. Να γίνουν μέρος ενός μεγάλου λευκώματος στο τέλος της σεζόν. Μέσω ενός δοκιμασμένου προγράμματος, προσαρμοσμένου σε όλες τις ηλικίες από 4 ετών και πάνω. Με τη βοήθεια προτζέκτορα και όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, σε ένα εργαστήρι-loft που λειτουργεί στα Λαδάδικα από το 2011. Με την υπογραφή του Γιάννη Παλατζίδη.

Κόστος: 30€ / μήνα *πραγματοποιούνται εκπτώσεις για πληρωμές μετρητοίς καθώς και για δύο ή περισσότερες εγγραφές.

Παιδικό Τμήμα «Παίζω και γράφω με τις εικόνες»:
Για πρώτη φορά ο Χρήστος Κρανιώτης και οι συνεργάτες τους, σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στο παιδικό τμήμα γραφής και εικόνας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την ικανότητα του λόγου, καθώς να διοχετεύσουν την ενέργεια και φαντασία τους σε ένα ομαδικό παιχνίδι με θέμα τη φωτογραφία. Τακτοποιώντας εικόνες, παίζοντας παιχνίδια μνήμης, επιζωγραφίζοντας τις, δημιουργώντας ένα παζλ εικόνων ή κολάζ κ.α.. Τα παιδιά εξασκούν το μυαλό, συνθέτουν ιστορίες λόγου και εικόνας, που με τη βοήθεια των εισηγητών του προγράμματος θα ολοκληρώσουν ένα συμπαγές αποτέλεσμα. Στόχος η δημοσίευση όλων των παραπάνω σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, ως επιστέγασμα της προσπάθειας όλης της χειμερινής περιόδου.

Κόστος: 30€ / μήνα *πραγματοποιούνται εκπτώσεις για πληρωμές μετρητοίς καθώς και για δύο ή περισσότερες εγγραφές.

Διευκρινίζεται ότι:
Το τμήμα διαμορφώνεται τώρα και σύντομα θα ανακοινωθούν οι μέρες και ώρες που μπορείτε να το παρακολουθήσετε. Για πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας – e-shop: www.kristiboni.gr

Εφηβικά Τμήματα:
Όπως κάθε χρόνο το Σάββατο ανήκει στους εφήβους του Kristiboni.
• Σάββατο: 15:00-17:00 Προεφηβικό
• Σάββατο: 17:00-19:00 Εφηβικό

Τα προεφηβικά-εφηβικά τμήματα λειτουργούν από το 2011, παρουσιάζοντας σημαντική ανάπτυξη και αριθμώντας πολλαπλές επιτυχίες. Περισσότερα από 20 παιδιά έχουν επιτύχει στις εξετάσεις το καλλιτεχνικού γυμνασίου μόνο τα τελευταία 5 χρόνια. Σημαντικές διακρίσεις και βραβεία μαθητών μας σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ζωγραφικής. Διακρίσεις στα «ταλέντα» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ.α. Κυρίως όμως μέσα σε ένα δημιουργικό διάλογο με την τέχνη. Απαλλαγμένοι για δύο ώρες από τον πιεστικό φόρτο των υποχρεώσεων που επιβάλλει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Μολύβι, κάρβουνο, ακρυλικά και λάδι. Σε χαρτί ή καμβά. Είναι μόνο μερικά από τα υλικά που δοκιμάζουν τα παιδιά. Διαμέσου μιας πλούσιας θεαματικής που επιμελείται ο Γιάννης Παλατζίδης.

Κόστος: 30€ / μήνα *πραγματοποιούνται εκπτώσεις για πληρωμές μετρητοίς καθώς και για δύο ή περισσότερες εγγραφές.

Διευκρινίζεται ότι:
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης στα εφηβικά τμήματα, σχεδιάζεται τμήμα για τις ηλικίες 12-16 ετών και για την ημέρα Κυριακή 15:00-17:00. Για πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας – e-shop: www.kristiboni.gr

Τμήμα δημιουργικής γραφής και φωτογραφίας για εφήβους:

Ο Χρήστος Κρανιώτης αναλαμβάνει να μάθει τα παιδιά άνω των 12 ετών να γράφουν αλλά και να εκφράζονται μέσω της φωτογραφίας.

Σάββατο: 12:00-14:00

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με όλα τα ήδη γραφής. Ποίηση, λογοτεχνία, μυθιστόρημα. Επικεντρώνει ωστόσο στη γραφή ως μέσο έκφρασης, διακίνησης της πληροφορίας, χρήση του γραπτού λόγου στα social media και την καθημερινή ζωή. Βασισμένο στη δομή ενός ηλεκτρονικού περιοδικού. Επιχειρείται η δημιουργία ενός ομαδικού εντύπου με κείμενα και εικόνες των εφήβων μαθητών. Δύο ώρες την εβδομάδα που αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, εκπαιδεύουν το μαθητή στην έρευνα και αναζήτηση της πληροφορίας. Εξασκούν την αισθητική του παιδεία και βελτιώνουν το γραπτό και προφορικό του λόγο. Στα πλαίσια των μαθημάτων σημαντικές θα είναι οι συναντήσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες, φωτογράφους και συγγραφείς, που θα μεταφέρουν τη γνώση τους στους μαθητές μας.

Κόστος: 30€ / μήνα *πραγματοποιούνται εκπτώσεις για πληρωμές μετρητοίς καθώς και για δύο ή περισσότερες εγγραφές.

Τμήματα Ενηλίκων:

Κάθε Δευτέρα το τμήμα ενηλίκων λειτουργεί για 4 ώρες. Καλύπτοντας τις ανάγκες των εργαζομένων μαθητών, των φοιτητών, των απασχολούμενων από άλλες υποχρεώσεις (οικογένεια κ.α.), σε ένα διευρυμένο και ευέλικτο ωράριο, πάντα με το ίδιο κόστος.

Δευτέρα: 17:00-21:00

Το τμήμα ενηλίκων αφορά όλους τους μαθητές από 18 ετών και άνω. Περιλαμβάνει παρακολούθηση μία φορά την εβδομάδα μεταξύ των ωρών 17:00-21:00, ανάλογα το πώς εξυπηρετεί τον κάθε ενήλικα μαθητή. Γνωριμία με όλα τα υλικά για τους αρχάριους και εξειδίκευση στο υλικό της αρεσκείας τους για τους πιο προχωρημένους. Διαλέξεις για σπουδαίους εικαστικούς και καλλιτεχνικά ρεύματα. Σε ένα πρόγραμμα που κορυφώνεται με συμμετοχή σε εκθέσεις και το ετήσιο λεύκωμα που καθρεφτίζει τη δουλειά όλης της περιόδου.

Κόστος: 30€ / μήνα *πραγματοποιούνται εκπτώσεις για πληρωμές μετρητοίς καθώς και για δύο ή περισσότερες εγγραφές.

Εργαστήριο Ζωγραφικής Kristiboni
Λυκούργου 3, Λαδάδικα
τηλ. 2311 210 305, M. 6979 015 444, www.kristiboni.gr

Επιμέλεια:Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2311 210 305 & 6979 015 444

Διεύθυνση: 

Εργαστήριο Ζωγραφικής Kristiboni
Λυκούργου 3, Λαδάδικα

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/10/2017 - 18:00