Το International Youth Band Festival έρχεται στο Mediterranean Cosmos!

Το Mediterranean Cosmos σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που πραγματοποιείται για εικοστή συνεχή χρονιά στη Σίνδο του Δήμου Δέλτα, υποδέχεται τη Φοιτητική Ορχήστρα Πνευστών SPO από τη Λετονία και τη Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς από τη Βουλγαρία, και χαρίζει στους επισκέπτες του δύο μαγικές βραδιές γεμάτες μουσική.

 
Πέμπτη 24/08/2017, 20:00
Φοιτητική Ορχήστρα Πνευστών SPO Πολυτεχνείου της Ρίγα, Λετονία
 
Παρασκευή 25/08/2017, 20:00
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς, Βουλγαρία
 
Κόκκινη Πλατεία Mediterranean Cosmos.
Είσοδος ελεύθερη.
 
SPO Riga Technical University Wind Band, Λετονία
Η Φοιτητική Ορχήστρα Πνευστών SPO του Πολυτεχνείου της Ρίγα ιδρύθηκε στις 5 Μαρτίου του 1969 στη Ρίγα. Έως το 1990 η ορχήστρα διευθυνόταν από τον ιδρυτή της και αρχιµαέστρο Χερµάνις Εγκλίτις. Από το 1987 διαθέτει και σύνολο χορευτών. Από το 1990 έως το 1992 την ορχήστρα διηύθυνε ο Γιάνις Πούρινς, αλλά το 1992 το ρόλο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ανέλαβε ο Μάρις Μάρτινσονς. Από το 2003 κι έπειτα ο Ντάινις Σίµερµανις εργάζεται ως δεύτερος µαέστρος της ορχήστρας και η Γκίτα Ούντρε ανέλαβε την ηγεσία της χορευτικής ομάδας το 1994.
 
Τα µέλη της SPO είναι φοιτητές και νέοι από διάφορα πανεπιστήµια της Λετονίας, καθώς και βετεράνοι που διατήρησαν τη νεανική τους ζωντάνια. Κάθε χρόνο, η SPO συµµετέχει σε διάφορους διαγωνισµούς, φεστιβάλ, παρελάσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την πολιτεία και τις τοπικές αρχές. Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισµούς στη Γερµανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ολλανδία και έχει συµµετάσχει µε επιτυχία σε φεστιβάλ στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, το Λουξεµβούργο και την Ελλάδα. Η ορχήστρα παίζει µια μεγάλη ποικιλία συνθέσεων, από παραδοσιακούς ρυθµούς και δικές της µίξεις, µέχρι κλασσικά κομµάτια, καθώς και αυθεντικά κοµµάτια από τοπικούς και ξένους συνθέτες.
 
 
Lovech Youth Brass Band, Βουλγαρία
Η Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς ιδρύθηκε σαν ένα µικρό 20µελές σύνολο το 1986, από το µαέστρο - καθηγητή µουσικής Totko Rogashki. Σήµερα, η ορχήστρα απαρτίζεται από 60 περίπου µουσικούς 11 - 20 χρόνων. Η πειθαρχία, η αφοσίωση, το υψηλό επίπεδο της παρεχόµενης εκπαίδευσης και η εξ αυτών εντυπωσιακή παρουσίαση των κοµµατιών αποτελούν το χαρακτηριστικό της ορχήστρας η οποία κατέκτησε την αναγνώριση όχι µόνο στη Βουλγαρία αλλά και στο εξωτερικό (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεµβούργο, Γαλλία, Τουρκία, Γερµανία, Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία και Ισπανία). 
 
Η ορχήστρα εµφανίζεται όχι µόνο σε αίθουσες συναυλιών, αλλά και σε επίσηµες εκδηλώσεις σε εξωτερικό χώρο, πλαισιωµένη από την πολύχρωµη και γεµάτη ζωντάνια παρουσία των µαζορεττών, της (µοναδικής για τη Βουλγαρία) οµάδας κρουστών (από το 2006) και της οµάδας των σηµαιοφόρων της (από το 2007). Το ρεπερτόριο της ορχήστρας ποικίλει από παραδοσιακή µέχρι κλασική και τζαζ µουσική. Μαέστρος της ορχήστρας είναι ο Τότκο Ρογκάσκυ.
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 48 95 71

Διεύθυνση: 

Mediterranean Cosmos
11οχλμ. οδού Θεσ/νίκης - Μουδανιών

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/08/2017 - 20:00
25/08/2017 - 20:00