Ετήσια εκδήλωση εκπαιδευτικής ρομποτικής 2016-2017 από την Υδρόγειο

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, έγινε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των τμημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής για τη χρονιά 2016-2017, από την Υδρόγειο, στον Πολυχώρο We.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα παιδιά δημιούργησαν πολλές και ενδιαφέρουσες κατασκευές που τις παρουσίασαν σε γονείς και ενδιαφερόμενους που ήρθαν να παρακολουθήσουν. Η μέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στις δημιουργίες τους, έτσι χωρίς μακροσκελείς ομιλίες και περιττές παρουσιάσεις, δώσαμε βήμα στα παιδιά να μιλήσουν και να μας παρουσιάσουν δημιουργίες τους, μέσα από τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ρομποτικά parking, αυτοματισμούς ανακύκλωσης αυτοκινήτων και σκουπιδιών, έξυπνους κήπους, ρομποτικούς ηλιακούς συλλέκτες,πολλά άλλα ενδιαφέροντα project και απονομή πτυχίων.

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκε η πίστα του διαγωνισμού VEX IQ Challenge, που αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που γίνεται κάθε χρόνο στην Αμερική. Στη συνέχεια οι ομάδες παιδιών που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα ρομποτικής, παρουσίασαν στο κοινό το εντυπωσιακό ρομποτικό ποδόσφαιρο W.R.O.

Για το τέλος μαθητές από τα μεγαλύτερα τμήματα, πραγματοποίησαν ρομποτικά αγωνίσματα, με σκοπό τη συνεργασία ανθρώπων-ρομπότ δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα μοναδικό παιχνίδι-άθλημα, το SURVIBOT... το οποίο παρουσίασαν με πολύ κέφι!!

Η Υδρόγειος δίνει ραντεβού για τα θερινά τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής στις 20/6 & 4/7 καθώς και το Σεπτέμβριο για περισσότερη ρομποτική με τα ετήσια προγράμματα!!

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 328 797

Διεύθυνση: 

Υδρόγειος
Παπαναστασίου 150,
54249, Χαριλάου

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/06/2017 - 18:00