2ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού

Τα παιδιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με παιχνίδι!

Με μία χαρούμενη γιορτή για τα παιδιά θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και ο Δήμος Δέλτα διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού και καλούν τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Δήμου Δέλτα, αλλά και των γειτονικών δήμων και της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν και να γνωρίσουν το Κέντρο Πληροφόρησης και τη νέα του ενημερωτική έκθεση!

Από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν για το πολύτιμο περιβάλλον μας διασκεδάζοντας. Μεταξύ αυτών, εργαστήρια κηπουρικής για παιδιά, χειροτεχνίας και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και κινητικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον.

Τα παιδιά, θα δουν από κοντά την «Μυρμηγκοφωλιά», για να μάθουν πως λειτουργεί και συνεργάζεται μία ζωντανή αποικία μυρμηγκιών, και θα μάθουν παίζοντας πώς εξοικονομούμε νερό.

Επίσης, θα γίνει παρουσίαση βιβλίων των εκδόσεων Διάπλους, συνοδεία θεατρικού παιχνιδιού, ενώ τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Χαλάστρας θα παρουσιάσουν τη φετινή τους παράσταση με τίτλο «Ο άνθρωπος και οι τέσσερις εποχές», ένα δραματοποιημένο παραμύθι που εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και την εναλλαγή των εποχών. Αλλά και οι… μαμάδες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εργαστήρι κατασκευής χρήσιμων αντικειμένων με τη χρήση υλικών που βρίσκουμε στον κήπο ή στο σπίτι.

Τέλος, στην αίθουσα προβολών του Κέντρου Πληροφόρησης θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών με θέμα το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και η ταινία-ντοκιμαντέρ «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ένας άγνωστος θησαυρός», ενώ οι επισκέπτες θα ξεναγούνται στην νέα ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή που θα απελευθερώσει στην αυλή του Κέντρου Πληροφόρησης πουλιά που περιέθαλψε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και έχουν πλέον γίνει καλά!

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν φορείς όπως τα ΚΠΕ Ολύμπου και Κορδελιού, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και μεμονωμένοι εκπαιδευτές, εξειδικευμένοι σε εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, βρίσκεται στην οδό Ειρήνης, στη Χαλάστρα. Για το πλήρες πρόγραμμα, καθώς και για οδηγίες πρόσβασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr. τηλ. 2310 794 811.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 794 811 & www.axiosdelta.gr.

Διεύθυνση: 

Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού
Ειρήνης, στη Χαλάστρα

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/06/2017 - από τις 10:00 έως τις 14:00