Γνωρίζουμε τα εκπαιδευτικά παραμύθια της Μαρίας Καριωτάκη στον Ιανό Αθήνας

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00, οι εκδόσεις Ίτανος θα παρουσιάσουν στον Παιδικό ΙΑΝΟ τα εκπαιδευτικά παραμύθια της Μαρίας Καριωτάκη με τίτλο "Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν... παραμύθι" και "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία".

Για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

Μετά το πολύ επιτυχημένο βιβλίο «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» οι εκδόσεις Ίτανος και η συγγραφέας Μαρία Καριωτάκη, θα παρουσιάσουν στο κοινό το νέο τους εγχείρημα για την εκμάθηση της γραμματικής μέσα από τραγούδια και παραμύθια.

Το βιβλίο περιέχει 10 ιστορίες που διδάσκουν στα παιδιά τα μέρη του λόγου, τους χρόνους των ρημάτων, τα σημεία στίξης, τις πτώσεις και άλλους γραμματικούς όρους. Η φαντασία και η παιδική ματιά διαπερνούν τη γραμματική, κάνοντας τις δυσνόητες και αφηρημένες έννοιές της οικείες για τα μικρά παιδιά με σκοπό να έχουν μια ομαλή και ευχάριστη εισαγωγή στον κόσμο της γλώσσας και της γραμματικής.

Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τις αφηγήσεις των παραμυθιών και όμορφα τραγούδια, που, με τη μελωδία και τον ρυθμό τους, θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν τη γραμματική!

Το βιβλίο συνοδεύεται από e-book για τη σχολική τάξη, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο www.kiriasidore.bogspot.gr, όπου θα βρείτε επίσης βίντεο με τραγούδια και ακόμα περισσότερο υλικό για τη διδασκαλία των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Εικονογράφηση: Άννα Χιλετζάκη

Τραγουδούν: Π. Μουζουράκης, Γ. Σαββιδάκης, Ι. Τσιγάρα, Χ. Καράνταης και παιδική χορωδία

Μουσικές συνθέσεις: Αγάθη Παντελίδου, Δημήτρης Βασμαρής, Κλειώ Ηλιάδη, Σταύρος Καντεποζίδης

Αφήγηση: Κατερίνα Ζουρίδη

Βιογραφικό Μαρίας Καριωτάκη:

Η Μαρία Καριωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Freie Universität στο Βερολίνο.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Παιδικό Βιβλίο και τη Φιλαναγνωσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2013 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με έπαινο στην κατηγορία παιδικής ποίησης.

Εργάζεται ως δασκάλα στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών, θεατρικών έργων, ποιημάτων και τραγουδιών.

Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με μουσικό CD «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία», στο οποίο συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο της κυρίας Σιντορέ, όπου θα βρείτε βίντεο των τραγουδιών, δραστηριότητες για την τάξη, εκπαιδευτικό υλικό, παρτιτούρες των τραγουδιών και πολλά άλλα! kiriasidore.blogspot.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210 -32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/05/2017 - 13:00