O Πέτρος και ο λύκος στο Θέατρο Φαργκάνη

Η ιστορία για το ζωηρό Πέτρο εισχωρεί στο  συναισθηματικό  κόσμο  των παιδιών και την  σχέση τους με τους άλλους.Έχει επηρεάσει βαθιά πολλές γενιές παιδιών που μαγεύτηκαν από τη δύναμή του. Είναι ένα μουσικό παραμύθι με το οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με τα μουσικά όργανα (και τους ήχους) μιας συμφωνικής ορχήστρας μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Πέτρου και των ζώων που συναντάει. 

 
«Ο Πέτρος και ο λύκος» σε κείμενο του ίδιου του Προκόφιεφ πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1936, όταν ο διάσημος Ρώσος συνθέτης και πιανίστας έπειτα από μία μεγάλη περιπλάνηση σε χώρες της δύσης επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση και επανασυνδέθηκε με τη ρομαντική παράδοση. «Ο Πέτρος και ο λύκος» έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, αλλά και από σπουδαίους αφηγητές όπως ο Ζακ Μπρελ. Στην Ελλάδα, αγαπήθηκε ιδιαίτερα με τον Δημήτρη Χορν να το αφηγείται.
 
Τα μικρότερα παιδιά του Πούπουλου με το δικό τους μοναδικό τρόπο, ακούγοντας την μουσική συνδύασαν παρέα με τους δασκάλους διάφορες μορφές τέχνης, όπως μουσική και κίνηση, θέατρο, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο και  εικαστικά. Κάθε Τρίτη γέμισαν τις συναντήσεις τους με μουσική θέατρο και χρώματα.
 
Τμήμα Junior ΘΕιΚΚ “ΠΟΥΠΟΥΛΟ”
μουσικό παραμύθι του Σ. Προκόφιεφ (θέατρο από παιδιά προς παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά)
 
Θεατροπαιδαγωγοί του τμήματος: Ρίτα Πουταχίδου – Χριστίνα Ζουρίδου – Γιάννης Πουταχίδης
Σκηνοθεσία: Ρίτα Πουταχίδου
Σκηνικά – Κουστούμια: η ομάδα
Μουσική Επιμέλεια – Βίντεο: Γιάννης Πουταχίδης
Τεχνική υποστήριξη: Φώτης Χατζημιχαηλίδης
 
Συμμετέχουν: Μάρθα Μπαμπάου, Γιάννης Μπατσάρας, Αντώνης Αρβανίτης, Αντώνης Πουταχίδης, Δημήτρης Βαράτης, Μαρία Λαζαρίδου, Βασιλεία Παππά, Φωτεινή Φιλίποβιτς, Νεφέλη Τουραλία, Σταύρος Καραμπάσης, Λουκία Αικατερίνη Ράγκου, Χριστίνα Κώνστα, Αθηνά Σιδηράδη
 
Πότε;
 
Κυριακή 28 Μαΐου 2017
Ώρα: 11.00 μ.μ.
 
Διάρκεια παράστασης:  30΄
 
Τιμή εισιτηρίου κατ’ άτομο: 5 ευρώ (για τις δύο παραστάσεις – «Οι Όρνιθες» θα ακολουθήσουν)
 
Θέατρο Φαργκάνη
Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα , Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 960 063
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 960 063

Διεύθυνση: 

Θέατρο Φαργκάνη
Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου κατ’ άτομο: 5 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/05/2017 - 11:00