"Στα αστέρια θα σε πάω…" στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τη 2η αστροβραδιά τους με τίτλο «Στα αστέρια θα σε πάω», από τις 19:30 ως τις 23:00.

Με τα τηλεσκόπια του Ο.Φ.Α. και με τη βοήθεια των ειδικών θα παρατηρήσουμε το φεγγάρι, τον Δία με τους δορυφόρους του και άλλους αστερισμούς.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φανταστικό διαστημικό ταξίδι μέσα στο κινητό πλανητάριο που θα βρίσκεται στην αυλή του Σχολείου μας. Θα πάρουν μέρος σε δημιουργικά αστροεργαστήρια και θα παίξουν διαδραστικά παιχνίδια, όπως το «Twister με πλανήτες», «Οι φάσεις της σελήνης», το επιτραπέζιο παιχνίδι «Ταξιδεύοντας με τους πυραύλους» και θα κατασκευάσουν το ηλιακό σύστημα με μοντελισμό.

Επίσης, έχουμε ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στο οποίο θα φτιάξουμε λαχταριστούς μπισκοτοπλανήτες και τρία δημιουργικά εργαστήρια ζωγραφικής στα οποία θα κάνουμε κατασκευές με αστροναύτες και πυραύλους και θα σχηματίσουμε τον δικό μας αστερισμό.

Μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν στη «διαστημική» έκθεση των μαθητών της Α΄ τάξης με εργασίες και κατασκευές τους σχετικές με το διάστημα και θα βγουν φωτογραφίες με τον πύραυλο και τον αστροναύτη που βρίσκονται στο Σχολείο μας.

Στις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Εκπαιδευτηρίων μας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς κατά την οποία ο Θεόδωρος Ορφανίδης, γενικός γραμματέας του Ο.Φ.Α. μας προσκαλεί σε «Ένα ταξίδι στο Σύμπαν για να γνωρίσουμε τις ομορφιές και τα μυστήριά του».

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά κάτω από τα άστρα με πινελιές… ζωντανής τζαζ μουσικής.

Πληροφορίες : 2310 300 002 και στο http://www.protypa.gr/frontend/index.php

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης
Ελαιώνες Πυλαίας
555 35, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 300 002
e-mail:info@protypa.gr
www.protypa.gr
Επιμέλεια: Ελένη Βλαχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 300 002
e-mail:info@protypa.gr

Διεύθυνση: 

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης
Ελαιώνες Πυλαίας
555 35

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/05/2017 - από τις 19:30 έως τις 23:00