Tiny me: επιστήμονες τσέπης στο "Νους & γνώση»

Η «The LittleFoxes» baby theater company www.thelittlefoxes.gr θα παρουσιάσει το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα: 11.30, μια παράσταση αφήγησης βρεφικού παραμυθιού στο δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Νους & γνώση» (Ν.Πλαστήρα 9) τηλ.κρατήσεων: 2310 907 422.

Η υπόθεση της νηπιακής θεατρικής παράστασης «Tinyme: επιστήμονες τσέπης»
Δύο φίλες παίζουν κάθε μέρα παρέα στα παιδικά τους δωμάτια. Σήμερα όμως το παιχνίδι δεν θα είναι όπως πάντα, γιατί έχουν κάνει μια νέα ανακάλυψη. Έχουν κατασκευάσει μια κάψουλα και θα μοιραστούν με τους λιλιπούτειους θεατές τα μυστικά για τον τρόπο που κατασκευάζονται οι εφευρέσεις και τις ιδιότητες που έχουν! Θα πετύχουν οι επιστημονικές τους δοκιμές στα αγαπημένα τους παιχνίδια; Τι θα γίνει όταν αποφασίσουν να γίνουν οι ίδιες μέρος του πειράματος;! πρωτότυπο κείμενο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου ερμηνεία: Στέλλα Χαμπέζου, ΈμιλυΚαμαρινοπούλου

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 30’-35’.

Ηλικίες: 2-6 ετών.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (μαμά και παιδί).

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Η βρεφική θεατρική εταιρεία «The Little Foxes»:
Η βρεφική θεατρική εταιρεία «The LittleFoxes, babytheatercompany» (www.thelittlefoxes.gr ) με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2013 σε θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για βρέφη και νήπια, με παραστάσεις ερευνητικού ενδιαφέροντος και παραστάσεις που προορίζονται για το ευρύ κοινό.

Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό σε μεταπτυχιακό επίπεδο, οι «The Littlefoxes» πραγματοποίησαν την προηγούμενη χρονιά (2015-2016)την βρεφική θεατρική παράσταση «ClarusPuer: το φωτεινό αγόρι» για το κοινό της Θεσσαλονίκης, η οποία αγκαλιάστηκε από το λιλιπούτειο και ενήλικο κοινό, έχοντας εξαιρετική απήχηση (όλες οι παραστάσεις είχαν την μέγιστη προβλεπόμενη πληρότητα θεατών).

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση από το δίκτυο συνεργατών βρεφικών θιάσων της εταιρείας“The Little foxes”σε Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο και Λιθουανία(Μάρτιος -Αύγουστος 2016), με την μορφή σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμβουλευτικών συναντήσεων.

Το βρεφικό και νηπιακό θέατρο:
Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 5 μηνών έως 6 ετών. Ορισμένες φορές η ομαδοποίηση γίνεται λεπτομερέστερα σε έργα που απευθύνονται για παράδειγμα σε βρέφη 5 μηνών – 1 έτους (βρεφικό στάδιο), είτε σε βρέφη/νήπια 8 μηνών-3 ετών (βρεφικό & πρώιμο νηπιακό στάδιο), είτε σε νήπια 2-6 ετών (νηπιακό στάδιο).

Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μονό να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη. Αυτό αποδεικνύεται από την πιστή μίμηση κάποιας πράξης που παρακολουθούν από την ηλικία των 6 μηνών, γεγονός που φανερώνει πως τα βρέφη αντιλαμβάνονται, αποκωδικοποιούν και αναπαράγουν τις πράξεις που βλέπουν.

Στο βρεφικό θέατρο, οι λιλιπούτειοι θεατές απαλλαγμένοι από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένοι από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, δημιουργούν έναν αυθεντικό μικρόκοσμο μέσα στον οποίο ηθοποιοί και θεατές συνδιαλέγονται με ειλικρίνεια. Για αυτό, το βρεφικό θέατρο έχει ελάχιστες ομοιότητες με το παιδικό θέατρο και ακόμη λιγότερες με το θέατρο ενηλίκων. Η πλοκή και ο σκηνικός χώρος διαφοροποιείται εντελώς από τα θεατρικά κείμενα για μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ το φως παίζει βασικό ρόλο.

Στόχος των βρεφικών/ νηπιακών παραστάσεων είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με την μυθοπλασία, τον ειρμό, την συσχέτιση γεγονότων και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών. Δεν έχουν διδακτικό αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/ νήπιο χωριστά ανάλογα με την ηλικία, δυνατότητες, ερεθίσματα και καταβολές του.

"Νους και γνώση"
Βιβλιοπωλείο
Νικολάου Πλαστήρα 9, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 907 422
e-mail: nousgnosi@gmail.com
Web: http://www.nousgnossi.gr/, https://www.facebook.com/nousgnossi

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 907 422
e-mail: nousgnosi@gmail.com

Διεύθυνση: 

Νους και Γνώση
Βιβλιοπωλείο
Νικολάου Πλαστήρα 9

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (μαμά και παιδί)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/04/2017 - 11:30