Τα παιδιά γνωρίζουν το «Τυρολόγιον» στον Ιανό Αθήνας

Οι εκδόσεις Ίτανος θα παρουσιάσουν στον Παιδικό Ιανό το παραμύθι της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου «Τυρολόγιον» το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 11 το πρωί. Μια συνοπτική Τυροεγκυκλοπαίδεια, δοσμένη με τρόπο απλό και παιχνιδιάρικο για να μπορεί να φαγωθεί από κάθε παιδί και να χωνευτεί από κάθε μεγάλο (παιδί).

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο:
Το «Τυρολόγιον» δεν είναι απλώς ένα παραμύθι. Είναι ιστορία, ολόκληρη. Η ιστορία μια φέτας τυριού που δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Ανορεξία. Η ιστορία μιας άλλης φέτας τυριού που κι εκείνη δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Παχυσαρκία. Η ιστορία του ίδιου του τυριού, μέσα από μια συνοπτική Τυροεγκυκλοπαίδεια, δοσμένη με τρόπο νόστιμο, για να μπορεί να φαγωθεί από κάθε παιδί και να χωνευτεί από κάθε μεγάλο (παιδί).
Η έκδοση είναι τετράγωνη και διπλή. Ακριβώς σαν τις βασικές ηρωίδες, τις δυο κίτρινες φέτες τυριού που έμπλεξαν στις τόσο ακραίες διατροφικές περιπέτειες!

Α μέρος: τυροπαραμύθι.
Β μέρος: τυροκουίζ, τυρογρίφοι, τυροπαιχνίδια, τυροερωτήματα και αντίστοιχες τυροαπαντήσεις, μέσα από τις οποίες οι αναγνώστες λαμβάνουν τις βασικότερες πληροφορίες για μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής τουλάχιστον διατροφής.
Εσύ για παράδειγμα, που ίσως τρως λίγο τυρί κάθε μέρα, γνωρίζεις ακριβώς πότε φτιάχτηκε το πρώτο τυρί; Ποιο τέρας της μυθολογίας ήταν τυροκόμος; Όχι, ε;
Να διαβάσεις λοιπόν το «Τυρολόγιον».

Για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

IANOS
Σταδίου 24,
Αθήνα
τηλ. 210 32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ. 210 32 17 917

Διεύθυνση: 

IANOS
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/04/2017 - 11:00