Η «Όπερα της Πεντάρας» από τα τμήματα εφήβων της Χ.Α.Ν.Θ. στο Θέατρο Αθήναιον

Την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00, τα τμήματα εφήβων της Χ.Α.Ν.Θ. θα παρουσιάσουν την «Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, σε διασκευή- σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.

Βοηθοί σκηνοθέτη: Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Γιώργος Δερνίκας
«Τι είναι η ληστεία μίας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μίας τράπεζας;».

Μια ειρωνική ματιά στον κόσμο του υπόκοσμου... Ένα από τα ωραιότερα μουσικά-θεατρικά έργα με στοιχεία της όπερας αλλά και του δράματος που έγραψε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ και συνέθεσε ο Κουρτ Βάιλ το 1928, διασκευή του έργου του Τζον Γκέι, «Όπερα του ζητιάνου» (1728), έργο με έντονη πρόθεση κοινωνικής κριτικής.

Σκηνικό του είναι ο υπόκοσμος του Λονδίνου της Βικτωριανής Εποχής. Ο Μακίθ, αρχηγός μιας σπείρας, διασκεδάζει τα βράδια στα καπηλειά του Λονδίνου. Εκεί γνωρίζει την όμορφη Πόλι και αμέσως την ερωτεύεται. Αποφασίζει να την παντρευτεί την ίδια κιόλας νύχτα... Ο πατέρας της Πόλι, ο «άρχοντας των ζητιάνων» Πίτσαμ, εξοργίζεται μαθαίνοντας τον ξαφνικό γάμο της κόρης του, αφού αυτός την προόριζε για να δουλέψει στην επιχείρησή του. Ο κύριος και η κυρία Πίτσαμ θα κάνουν ότι μπορούν για να απαλλαγούν από τον ανεπιθύμητο γαμπρό, αγνοώντας ότι φίλος του από τα παλιά είναι ο Μπράουν, ο διευθυντής της Αστυνομίας. Κι αφού ο Μακχήθ συλληφθεί, δραπετεύσει, ξανασυλληφθεί, λίγα λεπτά πριν τον κρεμάσουν, καταφθάνει απεσταλμένος της βασίλισσας. «Επ’ ευκαιρία της στέψης ζητά η βασίλισσα ο γενναίος Μακχήθ να αφεθεί ελεύθερος. Επίσης του προσφέρει τίτλο ευγενείας κληρονομικό και σύνταξη λιρών δέκα χιλιάδων ως την τελευταία ανάσα της ζωής του.

Η «Όπερα της Πεντάρας», πριν και πέρα απ’ όλα τα άλλα, είναι ένα έργο που τιμά την ανεξάντλητη, την υπέροχη αίγλη και απέραντη γοητεία του θεάτρου.

Τιμή εισόδου 7€

Θέατρο Αθήναιον
Βασ. Όλγας 35, 546 41, Θεσσαλονίκη,
τηλ. 2310 832 060

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 832 060

Διεύθυνση: 

Θέατρο Αθήναιον
Βασ. Όλγας 35, 546 41

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισόδου 7€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/05/2017 - 21:00
04/05/2017 - 21:00