Εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Παραμυθοσάββατα- Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Τετάρτη 19 Απριλίου, στις 12:00: Η πασχαλίτσα με τη μια κουκιδίτσα του Ευγένιου Τριβιζά
Ελάτε να ψάξουμε μαζί και να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας της πασχαλίτσας με τη μία κουκιδίτσα. Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μουσικές και τραγούδια, όπου τα παιδιά θα παίξουν, θα μάθουν και θα εμψυχώσουν τη δική τους πασχαλίτσα.

Σάββατο 22 Απριλίου, στις 12:00: Το Τικ και το Τακ, της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη
Ο Μένιος και ο Μέντιος, τα γαϊδουράκια, μάλωσαν και χώρισαν. Πολύ στενοχωρήθηκε ο Μένιος με τον τσακωμό. Πονούσε η καρδιά του. Δεν έκανε πια ΤΙΚ ΤΑΚ, μόνο ΤΙΚ χτυπούσε... Βιωματικό εργαστήρι με θέμα τη φιλία, την αλληλοκατανόηση αλλά και τη δύναμη της συγγνώμης.
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες
για παιδιά 4-8 ετών
Στο βιωματικό εργαστήρι – Γνωριμία με τις Τέχνες «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!
Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!

Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 12:00: «Λαγουδάκια από κάλτσα και ρύζι»
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε λαγουδάκια για το Πάσχα, με μία κάλτσα και λίγο ρύζι; Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, αν το δοκιμάσετε το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό! Σας περιμένουμε λοιπόν στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ώστε να φτιάξουμε μοναδικά πασχαλινά λαγουδάκια! Φέρτε μαζί σας το πιο όμορφο χαμόγελο και πολλή – πολλή φαντασία! Το εργαστήρι περιλαμβάνει κατασκευή πασχαλινού λαγού από κάλτσα και ρύζι και εμψύχωση του λαγού από κάθε παιδί με αυτοσχεδιασμούς.

Σάββατο 22 Απριλίου 17:00 ,«Τα Ανθρωπάκια», Γιάννης Γαϊτης
Αν καμιά φορά χρησιμοποιήσεις το μετρό, μπορεί να συναντήσεις κάποια παράξενα ανθρωπάκια… φοράνε κοστούμια ριγέ και καπέλα, και φαίνονται κάπως στριμωγμένα.. Το πρόσωπό τους μοιάζει κάπως αλλόκοτο.. Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου στη θέση τους, δίπλα – δίπλα με πολλούς ακόμα ανθρώπους; Πως θα ένοιωθες αν φορούσες το καπέλο και τη γραβάτα τους; Θα φτιάξεις το δικό σου μοναδικό ανθρωπάκι, με την ξεχωριστή του ιστορία, που θα περιμένουμε να ακούσουμε με ανυπομονησία!
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
για παιδιά 5 έως 8 ετών

Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Πέμπτη 20 Απριλίου 11:00, Η μαγεία της σοκολάτας στο εργαστήρι μαγικών πειραμάτων
Έχετε σκεφτεί πόσες ιδιότητες και πόσα μυστικά κρύβονται πίσω από την αγαπημένη μας σοκολάτα; Πως εμπλέκεται η σοκολάτα με την επιστήμη; Τα πιο περίεργα επιστημονικά στοιχεία θα αποκαλυφθούν στο εργαστήρι αυτό, όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες της σοκολάτας, μέσα από πειραματικές διαδικασίες και διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου.

Κυριακή 23 Απριλίου 11:00, Τα έντομα στην Πλάκα
Έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη και τα πρώτα έντομα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Αλήθεια πόσα διαφορετικά έντομα μπορούμε να βρούμε στα σοκάκια της Πλάκας; Θα καταφέρουμε να συλλέξουμε πληροφορίες και να ερευνήσουμε το μικρόκοσμό τους;. Σε αυτό το εργαστήριο φορέστε τα πιο άνετα ρούχα και ελάτε να χρησιμοποιήσουμε μεγεθυντικούς φακούς, μικροσκόπια και λαβίδες, για να ανακαλύψουμε το μυστικό κόσμο των εντόμων.

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Υφαντομπλεξίματα
Εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών
Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης…… μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. Με τη βοήθειά της τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πειραματιστούν με υλικά της φύσης, δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά της υφαντικής (μαλλί, νήματα, τσόχα) και τεχνικές ύφανσης.

Τετάρτη 19 Απριλίου 11:00, Μύρισε Άνοιξη!

Μύρισε άνοιξη και η γη ανθίζει! Στο εργαστήριο αυτό οι μικροί μας φίλοι υφαίνουν ανοιξιάτικα λουλούδια καθώς έρχονται σε επαφή με τα νήματα της υφαντικής και ανακαλύπτουν την τεχνική ύφανσης σε κυκλικό αργαλειό.

Κυριακή 23 Απριλίου 12:00, Το καλαθάκι της Άνοιξης
Η υφάντρα αράχνη βγαίνει να μαζέψει λουλούδια. Στο εργαστήριο αυτό κατασκευάζουμε ανοιξιάτικο καλάθι με τα υλικά της υφαντικής.

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου

Πληροφορίες εργαστηρίων:
Διάρκεια 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210- 32 50 341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr & 210- 32 50 341

Διεύθυνση: 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού

Τριπόδων 23, Πλάκα

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος Συμμετοχής 12€ Έκπτωση 10% για αδέρφια

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/04/2017 - 12:00
20/04/2017 - 12:00
22/04/2017 - 12:00
23/04/2017 - 12:00