Παραμυθοδημιουργίες: Το δικό μας παραμύθι! στον Ιανό Αθήνας

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00, στον Ιανό Αθήνας (Σταδίου 24), το «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα βιωματικό εργαστήρι γεμάτο φαντασία.

Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια; Τα παιδιά μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες χτίζουν φανταστικούς ήρωες και δημιουργούν τη δική τους ιστορία. Τέλος, δίνουν μορφή μέσα από τη ζωγραφική στο δικό τους ομαδικό παραμύθι. Το εργαστήρι υλοποιείται υπό την καθοδήγηση της συγγραφέως και μουσειοπαιδαγωγού, Δάφνης Ποντικού, υπεύθυνης σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ».

Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

Παραμυθοδημιουργίες: To δικό μας παραμύθι!
…Μια όμορφη νεράιδα σε ένα πολύχρωμο αερόστατο, ένας αόρατος ποντικός ή ένας πονηρός ντεντέκτιβ, μια σκοτεινή μάγισσα και ένας επικίνδυνος ληστής. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;… Το Σάββατο 22 Απριλίου το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα –όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Μία σύντομη γνωριμία με το «Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ»
Το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού με σκοπό την προαγωγή της μάθησης μέσα από την απόκτηση νέων εμπειριών. Στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης, στη δημιουργία νέων στάσεων και συμπεριφορών και φυσικά στη διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα
τηλ. 210- 32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210- 32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/04/2017 - 13:00