Ζωγραφίζω τον Vivaldi, Χορεύω τον Miro

Τι κοινό έχουν μια παρτιτούρα κι ένας πίνακας; Μπορούμε να ζωγραφίσουμε τον ήχο μιας παραλίας; Μιας μπόρας; Αν μπορούσαμε να δούμε τον ήχο του πιάνου με τι θα έμοιαζε; Μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα πίνακα κάτι περισσότερο από μια στιγμή;

Μαζί, θα εξερευνήσουμε τι κρύβουν μέσα τους οι ζωγραφιές, θα ζωγραφίσουμε ήχους και φιγούρες, θα χορέψουμε και θα κινηθούμε στο ρυθμό των... χρωμάτων!

Μέσα από αυτό το εργαστήρι, θα φτιάξουμε ο καθένας το δικό του ζωγραφικό πίνακα και θα μάθουμε να βλέπουμε τη μουσική με άλλο μάτι!

Το «Μπες στο παραμύθι» είναι μια σειρά παιδικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν το 2015 με κύριο χαρακτηριστικό τους, την εκπαίδευση μέσα από την τέχνη. Σκοπός τους, η διεύρυνση της φαντασίαςτων παιδιών και η διοχέτευση των επιρροών της στην καθημερινότητά τους.

Για παιδιά άνω των 6 ετών.

Ιδέα – διδασκαλία: Κωνσταντίνα Χρίστου

Η Κωνσταντίνα Χρίστου είναι πτυχιούχος μηχανικός ήχου με μεταπτυχιακό στη Μουσική Παιδαγωγική. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας. Είναι μουσικός, με βασικό της όργανο την άρπα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέαμα και το παιδικό παραμύθι.

Διάρκεια: 150 λεπτά (με διάλειμμα)

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 699 5244 585

Facebook page: Μπες στο παραμύθι
https://www.facebook.com/mpesstoparamithi/

Διεύθυνση: 

Θέατρο Άλφα / Ιδέα, Πατησίων37 και Στουρνάρα 51

 

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/04/2017 - 15:00
09/04/2017 - 15:00