Μια κατσαρόλα παραμύθια!!! στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

Η ομάδα αφήγησης "Χείλια...λένε παραμύθια"μετά από το έντονο ενδιαφέρον και αίτημα πολλών μικρών και μεγάλων φίλων των παραμυθιών, με μεγάλη χαρά θα αφηγηθεί και πάλι τα παραμύθια της στον όμορφο και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι) την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στις 12 μ.μ.

Οι τρεις αφηγήτριες, Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου και Καλλιόπη Λιαδή, μας καλούν να υποδεχτούμε την άνοιξη με παραμύθια γεμάτα περιπέτειες, μαγικούς βοηθούς, γεύσεις, αρώματα και γλυκές μελωδίες - να απολαύσουμε "Μια κατσαρόλα παραμύθια!!!"

Παραμύθια της προφορικής λαϊκής παράδοσης θα μας γνωρίσουν τρεις υπομονετικούς ταξιδιώτες, έναν βασιλιά και τις κόρες του, έναν φιλάργυρο χωριάτη, ένα παλικάρι από ζάχαρη, αλλά και τρεις κούκλες κουκλοθεάτρου, σπουδαίους πρωταγωνιστές σε δύο από τις ιστορίες.

Τα παραμύθια διανθίζονται με τους μελωδικούς και ρυθμικούς ήχους μικρών μουσικών οργάνων (καλίμπα, shakers, αφρικάνικο ξυλόφωνο κ.α.) και κεφάτα τραγούδια a capella.

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 104 χρόνων!

Αφήγηση: Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία, Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή

Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

Είσοδος: 5 ευρώ

Πότε: Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ώρα 12.00

Πού: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Πληροφορίες Ιδιόμελο: 210- 681 7042 http://idiomelo.blogspot.gr/p/blog-page.html

Πληροφορίες Ομάδας αφήγησης ΧειΛΠαρ: 6982 382 666

e-mail: xilialeneparamythia@gmail.com

Εκδήλωση στο FB: https://www.facebook.com/events/337304103337491/

Χείλια… λένε παραμύθια
Η ομάδα Χείλια… λένε παραμύθια δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2016, από τρεις νέες αφηγήτριες που έχουν πολύ μεράκι και και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους!

Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε όσους τα ακούν.
Σε μια εποχή που οι προσωπικές σχέσεις και η επικοινωνία, αρκετές φορές περιορίζονται στον πλοήγηση του διαδικτύου, η ομάδα μας αντιπροτείνει την άμεση επικοινωνία και επαφή, μέσα από τον αφηγηματικό λόγο και το μοίρασμα των ονείρων αλλά και των αγωνιών μας. Οι μύθοι και τα παραμύθια μπορούν να ξορκίσουν τις δεύτερες και να μας κάνουν να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε τα πρώτα! Έτσι ως αφηγήτριες ελπίζουμε κι ευχόμαστε να γινόμαστε το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής μας σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση!

Λίγα λόγια για εμάς...

Πέγκυ Καραγιάννη
Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο, αυτό της χορεύτριας κλασσικού χορού.
Από μικρή συμμετέχει σε διάφορες ομάδες, χορευτικές και θεατρικές. Και έτσι ανακαλύπτει την Τέχνη των Τεχνών: το θέατρο, εκεί που υπάρχουν όλα. Σώμα - λόγος - βίωμα - εικαστικά - μουσική.
Τα βήματα της την οδηγούν στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και γίνεται ηθοποιός.
Αγαπά τις εικόνες και τις βάζει σε λέξεις, έτσι γράφει ποίηση.
Ένα άλλο όνειρο «θερινής νυκτός» με νερό και παιχνίδι την οδηγεί στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης. Της αποκαλύπτεται ένας άλλος κόσμος και μια νέα μεγάλη αγάπη. Γίνεται παραμυθού και λέει ιστορίες.
Όπου σταθεί, της αρέσει να λέει τις ιστορίες που έχει στο μυαλό της.
Σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δρόμους, γειτονιές.
Ίσως κάποιο παραμύθι μια μέρα να την φέρει κοντά σας.

Βιργινία Κοκκίνου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτό του Δήμου Περιστερίου το 2015, στο AthensArt στον Ωρωπό και στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου, και συνεργάζεται με δήμους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

Καλλιόπη Λιαδή
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (συμμετοχή σε εκθέσεις, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες, διοργάνωση, επιμέλεια και παραγωγή εκθέσεων, πολιτιστικών προγραμμάτων, συντονισμός εικαστικών εργαστηρίων, αρθρογραφία κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2013).

Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά. Το φθινόπωρο του 2014 ξεκίνησε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών το οποίο ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2016. Αυτήν την περίοδο παρακολουθεί το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου και το εργαστήρι «360 μοίρες» της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210 -681 7042

Διεύθυνση: 

Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο ,Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος: 5 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/03/2017 - 12:00